Fizetésképtelen a vállalkozás

2024.05.09. 12:18

Csornai napelemgyár - Felszámolás alatt áll az Ecosolifer cég

A bíróság kimondta fizetésképtelenségét és elrendelte a csornai napelemgyárat tulajdonló cég, az Ecosolifer Heterojunction kft. felszámolását, közölte több hírportál is a napokban.

Kisalföld.hu

A csornai napelemgyárat működtető cég felszámolás alá került. Fotó: Kisalföld-archívum

A cég a kimutatások szerint három év alatt 7,7 milliárd forintos veszteséget halmozott fel. A megmentésére való igyekezet nem hozott eredményt, nem sikerült olyan befektetőt találni, aki kisegítette volt a bajba került vállalkozást. 

napelemgyár Csorna
A csornai napelemgyárat működtető cég felszámolás alá került.

A kft. jelentős állami támogatást kapott az elmúlt években és hiteleket is. A gondokat 2022-ben már a dolgozók is jelezték, akik nem kaptak fizetést. Később a helyzet rendeződött, ám idén év elején megint rossz hírek érkeztek az Ecosoliferről. A munkatársak ismét vártak pénzükre, illetve elrendelték az állásidőt.

A gyár sorsa a város képviselő-testületi ülésein is rendre szóba került. Legutóbb arról tájékoztatták a plénumot, hogy a kialakult helyzetet az olcsó kínai napelemmel, a háborúval, a covidjárvánnyal indokolták a tulajdonosok. 

Kerestük az Ecosolifer Heterojunction kft. és elküldtük kérdéseinket a helyzettel kapcsolatban. Amint választ kapunk, frissítjük cikkünket.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában