Nyitnikék

2024.05.30. 18:12

Bölcsődét avattak Ravazdon - fotók

Gyurina Zsolt

Ravazd önkormányzata a Pénzügyminisztérium által meghirdetett „Bölcsőde fejlesztési program” tárgyú kiírásra pályázatot nyújtott be új bölcsőde létesítésére. 193 millió forint kormányzati támogatással kezdődhetett meg a beruházást, az összesített létesítmény a Ravazdi Nyitnikék Óvoda és Bölcsőde nevet viseli. Az óvoda alatti területen áll az új intézmény, a település központjában, jól megközelíthető, parkolható helyen, így az ingázó szülők kényelmes körülmények között tudják a gyerekeket bölcsődébe vinni, illetve onnan munka után elhozni.

- A fiatal családok letelepedése és a gyermek létszám növekedése indokolta új bölcsőde létesítését Ravazdon. Az óvoda nem alkalmas arra, hogy a törvényi előírásoknak megfelelően kiszolgálja a bölcsődés korú gyermekeket, ezért nagy öröm számunkra, hogy a gazdasági nehézségek ellenére elkészült az új intézmény, amely az óvodával közös irányítás alatt fog működni - mondta beszédében Hadaricsné Balogh Krisztina polgármester. 

A térség országgyűlési képviselője, Kara Ákos az eseménnyel kapcsolatban úgy fogalmazott, hogy a polgármester asszony vezetésével Ravazd sokat fejlődött ebben az önkormányzati ciklusban. A helyi közösség nagyon szeretett volna egy bölcsődét is, öröm, hogy kormányzati és önkormányzati támogatással sikerült ezt megvalósítani. Az átadón elhangzott, hogy a bölcsőde egy 12 fős csoport befogadására alkalmas, a nevelőtestület már megalakult, és közös összefogással kezdik szépíteni új helyüket. A szalagvágást követően Hortobágyi Arnold helyi plébános áldotta meg az új intézményt, a programot az óvodás gyerekek vidám műsora zárta. A hivatalos engedélyezési eljárást követően a gyerekek ősszel vehetik birtokba az új bölcsődét.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában