Támogatás

2024.05.28. 08:00

55 millióból csapadékvíz-elvezető épül Lövőn

Hamarosan elkezdődik a csapadékvíz-elvezető rendszer kialakítása Lövőn, a Horváth Ferenc utcában, amelyre a település több mint 55 millió forintos uniós támogatást nyert.

Kisalföld.hu

A lövői önkormányzat eltökélte, hogy megkezdi a település belterületi vízrendezését, ezzel egyidejűleg modern falusias összkép kialakítását a rendezett csapadékvíz-elvezető hálózat megépítésével. A projekt részeként a Horváth Ferenc utcában a Völcsej felé eső ingatlanok között, valamint az északi összekötő úton szikkasztóárkokat építenek. A tervezett kapubejárókban, a befogadóárkok bekötése előtt, valamint a keresztező utak alatt átereszeket fektetnek le. A fejlesztés eredményeként megvalósul a belterületre hullott csapadékvíz rendezett, kártétel nélküli elvezetése, a helyben tartott víz a szárazabb időszakban is megfelelő viszonyokat teremt a területen lévő élővilágnak, és hozzájárul a településen a jobb klímaviszonyok fenntartásához, valamint aszályos időszakokban a település szárazsággal érintett területeinek öntözésére is használható. 

A beruházás várhatóan 2025. november 30-ig készül el. 
 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában