Közügyek

2024.04.19. 17:53

Vármegyei közgyűlés esküvel, és fontos döntésekkel Győrben

Kisalföld.hu

Április 19-én tartotta soron következő ülését a vármegyei közgyűlés, amelyen Hordós István letette a képviselői esküt, akit a 2024. március 31-én lemondott képviselő, Ábrahám Tivadar, a helyére a Demokratikus Koalíció delegált. 

Hordós István letette a képviselői esküt.
Fotó: Csapó Balázs

Ezt követően az EvoEnergy Kft. képviselője az önkormányzatok számára ajánlott energiahatékonysággal kapcsolatos lehetőségeket mutatta be. 
Módosították a vármegyei rendezési tervet, annak érdekében, hogy a fertődi napelempark és egy péri ipaterület fejlesztés megvalósulhasson. Az Audi Hungaria Zrt. területrendezési kérelmet nyújtott be, hogy bővíteni tudja a megújuló energiák használatát. Ezt a kérelmet a testület elfogadta és hozzájárulását adta. A közgyűlés továbbá módosította az Integrált Területi Programot, valamint döntött arról, hogy adománygyűjtést indít egy új, köztéri emlékmű felállítására. 

Ahogy arról beszámoltunk, a baleset-megelőzési bizottság ülésén került napirendre az a kezdeményezés, hogy állítsanak emléket a közlekedési balesetek áldozatainak egy látványos köztéri emlékművel, a vármegyei önkormányzat koordinálásával.

– A tervek már megvannak, most az önkormányzat és a baleset-megelőzési bizottság támogatókat keres, hogy az emlékmű Győr egy frekventált pontján minél több embert emlékeztessen figyelmeztető mementóként arra, hogy a közlekedés veszélyes üzem... – mondta Németh Zoltán. 

A tervezett győri emlékmű a közlekedési balesetek áldozatainak állít majd emléket. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában