Szakszervezet

2024.04.10. 20:02

Újra sztrájkolnak az Autolivnél, 24 órára leállhat a munka Sopronkövesden

A hatórás sztrájkot követően most huszonnégy órára függesztették fel a munkavégzést a sopronkövesdi Autoliv Kft. dolgozói, hangot adva a bérköveteléseiknek.

Kisalföld.hu

Fotóillusztráció: Kisalföld-archívum

"Továbbra sincs megegyezés a sopronkövesdi Autoliv Kft.-nél, így ma 14 órakor újabb sztrájk kezdődött, azonban most 24 órára függesztik fel a munkavégzést. Az akcióban a dolgozók mintegy 80 százaléka, köztük több ukrán vendégmunkás is részt vesz, viszont a sztrájkhoz nem csatlakoztak a Fülöp-szigeteki (kölcsönzött) vendégmunkásoknak" - közölte portálunkkal László Zoltán, a Vasas Szakszervezeti Szövetség alelnöke.

Ahogy korábban is írtunk róla, március utolsó napján mintegy ezer dolgozó szüntette be a munkavégzést, hangot adva a bérigényeiknek. A követelések között szerepel, hogy az operátori és az úgynevezett DLS állományban lévők januárig visszamenőleg 15 százalékos bérfejlesztést kapjanak. A bérfejlesztést az indirekt (kiszolgáló tevékenységet végző) fizikai állományban lévők pedig 12 százalékos béremelésben részesüljenek.

Mindezen felül szeretnék az étkezési hozzájárulás összegének emelését a saját munkavállalók részére 15 ezer forint összegben, és évi 160 ezer forintos üdülési jutalmat úgy, hogy a juttatás feltételei azonosak maradnak a 2023-as évivel.

A svéd tulajdonú céget is megkerestük a sztrájkkal kapcsolatban; amint érkezik válasz az Autoliv Kft. vezetőségétől, hírünket frissítjük.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában