Választás 2024

2024.04.20. 11:20

Súlyos mondatok miatt került reflektorfénybe a független soproni jelölt - Az érintett tagadja, hogy rasszista megjegyzést tett volna

Nagy port felverő Facebook-kommenteket küldött az Indexnek egy soproni olvasó, aki szerint egyértelmű, hogy az egykori helyi MSZP-sek, valamint a Momentum és a Mindenki Magyarországa Mozgalom által támogatott független polgármesterjelölt rasszista kijelentéseket tett. Maga az érintett az országos portálnak ugyanakkor tagadta ezt, és szerinte nem a cigányságra utalt posztjaival.

Kisalföld.hu

Fotóillusztráció: MW-archívum

„Örülni kellene a férgeknek, hogy egyelőre csak sétálgatás van! (…) Ugye, nem gondolja komolyan, hogy a tisztességesen élő és dolgozó cigányok miatt járt el a keze? (…) A patkányoknak is ott a lehetőség, hogy a pólójukra nyomtassák, hogy sunyi g*ci késelő vagyok… ” – ilyen kommenteket írt egy 2019-es Facebook-bejegyzéshez a soproni független polgármesterjelölt, Sovány Endre, aki körül idén április elején alakult ki országossá vált politikai botrány, miután az MSZP és a Momentum helyi szervezete, valamint a Mindenki Magyarországa Mozgalom is beállt mögé támogatóként.

A soproni szocialisták ráadásul a döntést a pártvezetés akarata ellenére hozták meg, hiszen az MSZP hivatalosan a Párbeszéd – Zöldek jelöltjét, Jakál Adriennt támogatja, akárcsak a Demokratikus Koalíció. A helyi MSZP-sek így feloszlatták a szervezetüket, majd kiléptek a pártból és beálltak Sovány mögé.

A meglehetősen érdekes bejegyzésekkel az Index megkereste magát az érintettet is. Sovány Endre elsőre nem tudta, milyen posztokról van szó, de miután felolvasták neki, már igen, és el is ismerte, hogy ő írta azokat. Ugyanakkor leszögezte, hogy ezek nem rasszista kommentek, hiszen véleménye szerint egyáltalán nem a cigányságról szóltak.

Bővebb részleteket a szövevényes ügyről ide kattintva olvashatnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában