Megalakult a Művészeti Alapítvány

2024.04.17. 16:32

Sopron neves művészére emlékeznek: ma lenne 88 éves Kutas László

Ma lenne 88 éves Kutas László. Ebből az alkalomból jelentették be, hogy megalakult a Líceumban a Kutas László Kulturális és Művészeti Alapítvány. Már több mint 70 kisplasztika összegyűlt és zajlik az érmek katalogizálása is.

Kisalföld.hu

Kutas László kereste és értékelte a szépet, a harmóniát. Megtalálta, és továbbadta nekünk! Fotó: Kutas László Facebook oldala

A tavaly elhunyt Kossuth-díjas szobrászt sokan szerették és tartották nagyra az egész országban, de különösen Sopronban és főként egykori, szeretett iskolájában, a Líceumban - emlékezett meg az iskola a neves művészről.

A városban számos köztéri alkotása megtalálható, az otthonokban pedig megbecsült helyeken kisplasztikái és érmei. Az emlékezetben még frissen élnek a találkozások, beszélgetések. Kedves és minden szépre, értékesre nyitott személyiségének kisugárzását őrzi az emlékezet. Még életében szándéka volt munkáinak összegyűjtése és egykori iskolájával közösen gyűjteményes kiállítás szervezése. Halála után örökösei fontosnak tartották ezt a szándékot, így megalakult, és immár működik Sopronban, a Líceumban a Kutas László Kulturális és Művészeti Alapítvány. Több mint 70 kisplasztika összegyűlt már, az érmek katalogizálása is zajlik. A kiállítótér a Líceum Műemléki Könyvtárának felújított épületében lesz.

Az Alapítvány céljai között szerepel a Kutas Lászlóhoz kötődő emlékek, fotók, dokumentumok összegyűjtése is, tevékenysége során a képzőművészet iránt érdeklődő diákokra is számítva és persze mindazokra, akik szívesen támogatnák ezt az ügyet. Az Alapítvány elérhető a [email protected] címen.

Fotó: Kutas László Facebook oldala

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában