Szakmai elismerés

2024.04.12. 14:48

Bronztábla hirdeti, hogy 2023-ban Építészeti Nívó-díjat nyert a soproni Lőver uszoda - Fotók, videó

Az Építőipari Mesterdíj Alapítvány bíráló döntése alapján a 2023. évi Nívódíjat Középület, sport és szabadidő építmény kategóriában a soproni Lőver uszoda nyerte, melynek hivatalos táblaavató ünnepségét tartották pénteken.

Varga Henrietta

Fotó: Szalay Károly

A Lőver Uszoda az 1970-es években létesített Csik Ferenc Uszoda és Strand területén épült. Az új „úszócentrum” a versenysportot és a szabadidősportot egyaránt szolgálja. Az Építőipari Nívódíj bírálatának fő szempontjai között szerepelt az adott építmény általános építészeti-műszaki értékelése, a kivitelezés műszaki-technikai színvonala, szakszerűsége, a beruházás gazdaságossága, üzemeltethetősége, valamint a létesítményt létrehozók – különösen a beruházók, a tervezők és a kivitelezők – közötti együttműködés. 

Szakmai elismerés
Peterka Attila, Peresztegi Imre, az Építőipari Mesterdíj Alapítvány Bíráló Bizottságának tagja, Farkas Ciprián, Khaut András és Rádonyi László, a Soproni Vízmű Zrt. vezérigazgatója közösen leplezték le a Lőver uszoda bronztábláját. Fotó: Szalay Károly

2023-ban a soproni Lőver uszoda nyerte Középület, sport és szabadidő építmény kategóriában az építőipari Nívódíjat

Az Építőipari Nívódíjat egy tanúsítvány és a létesítményen elhelyezett, az alkotók megnevezésével ellátott bronztábla testesíti meg.

Az ünnepi eseményt a kivitelező cégek képviselői Peterka Attila, a West Hungária BAU Kft., stratégiai igazgatója, valamint Khaut András, a FÉSZ Zrt. igazgatóság elnöke nyitotta. A két cég közös konzorciumban valósította meg a sportlétesítmény kivitelezését.

 

Büszkeséggel állunk itt, Khaut Andrással, hiszen kevesebb, mint két év alatt sikerült tervezésben és kivitelezésben is országos és nemzetközi színvonalú uszodát építeni, amellyel nem csak a soproniak lehetnek elégedettek, hanem az építőipari szakmán belül mi magunk is. Ez az elismerés egy visszacsatolása annak, hogy érdemes a jövőben is tovább dolgozni 

- hangsúlyozta Peterka Attila. 

Minden ház emberek alkotta dolog. Emberek csoportokba szerveződve láncot alkotva valósítják meg az elképzelést és ha ez a lánc jó és erős láncszemekből áll, akkor jó lesz a produktum. Boldog vagyok, hogy a szakmai zsűri, ezt a rangos elismerést, mint egy építészeti Oscar díjat az épületnek ítélte, de azt gondolom, hogy a szakmai díjon túl az egyik legfontosabb dolog, hogy a használók, a sportolók, a városba látogatók, vagy az egészségükért tenni akaró polgárok is elégedettek legyenek vele

- tette hozzá Khaut András. 

Szakmai elismerés
Khaut András és Peterka Attila a kivitelezést végző cégek képviselői Fotó: Szalay Károly

A rendezvényen köszöntőt mondott Farkas Ciprián, Sopron polgármestere is. 

A szakmai Nívódíj elnyerése jól jelzi, hogy a soproni fejlesztések értéket teremtenek. Az új uszoda jelentősége abban áll, hogy a soproni gyerkőcök és a sportolni vágyók XXI. századi körülmények között űzhetnek vizes sportokat, és városunk a hazai és nemzetközi vizes sportok egyik igazi találkozópontjává vált. Elmondható, hogy a komplexumban úszó olimpiai bajnokaink egymásnak adják a kilincset és viszik jó hírét városunknak. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában