Vásár

2024.04.13. 07:00

Kisállatbörze a mosoni piacon

Vasárnap, április 14-én ismét kisállatbörze lesz a mosoni piacon.

Kisalföld.hu

A Városüzemeltető és Fenntartó Kft. minden hónap második vasárnapján a mosoni piacon (Mosonmagyaróvár, Erzsébet tér) kisállat börzét tart, melyen a részvétel mindenki számára díjmentes.

A vásárra történő beszállítás feltétele az érvényes Állatorvosi bizonyítvány megléte, melyet az állatállományt ellátó állatorvos állít ki előzetesen. Az állatorvosi bizonyítványon az élőállat mellett a tenyésztésre szánt tojást is fel kell tüntetni! A vásáron kizárólag FELIR azonosítóval rendelkező személy végezheti kedvtelésből tartott állatok, valamint élelmiszer-termelési, tenyésztési célból tartott állatok forgalmazását. 

A FELIR azonosító a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) honlapján kérvényezhető (ügyfélkapus bejelentkezést követően https://upr.nebih.gov.hu/ng/ugyintezes/ugykatalogus/ugyleiras/F0011-S0021-U0009). Baromfi és egyéb madárfajok: házityúk, pulyka, kacsa, lúd, gyöngytyúk, galamb, fácán, fogoly, fürj, laposmellű futómadár (strucc, emu), valamint házi nyúl és prémesállat-fajok (hosszúfarkú csincsilla és angóranyúl) tartása, tenyésztése Magyarországon regisztrációhoz kötött, az ilyen tevékenységet végző személynek tenyészetkóddal kell rendelkeznie. A tenyészetkódot a Járási Főállatorvosi Hivatal Járási Élelmiszerlánc-biztonsági és Állategészségügyi Osztálya adja ki. Ennek előfeltétele, hogy az ügyfél rendelkezzen a Magyar Államkincstár ügyfél-azonosító számával, ezt a falugazdásznál vagy a MÁK honlapján (https://e-kerelem.mvh.allamkincstar.gov.hu/enter/ nyilvántartásba vétel menüpont alatt) lehet kérvényezni. Kutya, macska és védett állatok árusítása a börzén tilos!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában