Tisztelet

2024.04.18. 15:20

Kiderült, mi lesz a csornai Ifjúsági ház neve

Lengyel Sándorról, a csornai Pántlika Néptáncegyüttes alapítójáról nevezik el Csornán az Ifjúsági házat, amely ma a Pántlika együttes otthona. Lengyel Sándor a város díszpolgára, elismert és tisztelt szakember volt, tavaly nyáron hunyt el.

Cs. Kovács Attila

Lengyel Sándor Művészetek Háza - ez lesz a neve július elsejétől Csornán a mostani Ifjúsági háznak. Csorna képviselő-testülete csütörtöki ülésén döntött arról, hogy a város díszpolgárának, az idén negyven éves Pántlika Néptáncegyüttes tavaly elhunyt alapítójának tiszteletére nevezik el az épületet, a Pántlika együttes otthonát.

Gyopáros Alpár, a város országgyűlési képviselője és Szabó-Szilágyi-Gabriella, az együttes tagja javasolták az önkormányzatnak az intézkedést. Indoklásukban leírták, hogy a Pántlika Néptáncegyüttes a térség egyik meghatározó közössége 1984-ben alakult meg Lengyel Sándor vezetésével. A helyi hagyományok ápolása volt az elsődleges cél. Azóta több száz táncos nevelkedett az együttesben és a Lengyel család foglalkozik velük azóta is. 

Az indítványozók Lengyel Sándornak méltó emléket szeretnének állítani a névadással, illetve ez elismerés a Pántlikának is. 

Lengyel Sándor tavaly hunyt el. A város díszpolgára, elismert és megbecsült lakója volt.

A Lengyel család természetesen örömmel és meghatva fogadta a döntést.

Lengyel Sándorné és Lengyel Ágnes örömmel fogadták a döntést és meghatotta őket a Lengyel Sándor Művészetek Háza elnevezés.

- Nagy megtiszteltetés ez nekünk. Köszönjük szépen Gyopáros Alpárnak és Szabó-Szilágyi Gabriellának, táncosunknak, hogy ez eszükbe jutott és megtették a szükséges lépéseket. Az önkormányzatnak is hálásak vagyunk, hogy a javaslatot elfogadták és a képviselő-testület megszavazta. Szeretnénk a névnek, a Művészetek Háza elnevezésnek komoly tartalmat is nyújtani és teret adni a művészetek különböző ágainak. A tánc több stílusának, a zenének, az irodalomnak-mondta a kisalfold.hu-nak Lengyel Sándorné és Lengyel Ágnes.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában