Nekrológ

2024.04.12. 18:09

Gyászol a rábaközi település - Tiszta, őszinte érzésekkel teli ember távozott

Minden falunak vannak olyan lakói, akik az adott település életében meghatározóak, a helyiek tisztelik őket, elfogadják véleményüket és hallgatnak rájuk. Dörben ilyen volt Szalay Béláné Ili néni is, akit nagy részvét mellett pénteken kísértek utolsó útjára a község temetőjében.

Kisalföld.hu

Fotóillusztráció: Kisalföld-archívum

Abdai Róbert, Dör polgármestere búcsúzik a közösség nevében Ili nénitől

- Dör lakossága mély részvéttel emlékezik Szalay Béláné Ili nénire, aki alkotó életútja során értékes útmutatásaival – derűs emberi közvetlenségével – segítette a döri embereket, a hozzá tanácsért fordulókat. 

Szalay Béláné, Vörös Ilona Dörben született, életének 92 esztendejét Dörben élte, munkássága nagy része is falunkhoz kötötte. Közel 40 évet dolgozott a közigazgatásban. 1950-ben a döri jegyzőségen, majd az azt váltó döri tanácson tanulta, gyakorolta a szakmai munka alapjait. 1951-től, közel 10 éven át a csornai Járási Tanács munkatársa volt adminisztrációs munkakörben. 1960-ban a döri Községi Tanács titkárává választották. 1973-tól a rábapordányi tanács döri kirendeltségének vezetőjeként intézte a döri ügyeket. 

A község idősebb lakosságának emlékezetében ügyszerető, a lakosság kiszolgálását fontosnak tartó, hozzáértő tisztviselőként él. Segítője volt a fiataloknak, barátja a felnőtteknek, tisztelője az idős embereknek. Mindenkihez volt egy-két jó szava. Példát mutatott hivatásszeretetből, áldozatos kötelességteljesítésből, becsületes emberi magatartásból. Tiszta, őszinte érzésekkel teli, mosolygós egyéniségére míg élünk, emlékezünk. Szavakban kifejezhetetlen hála és tisztelet jár Ili néninek a fáradtságot nem ismerő munkásságáért, barátságáért. Településünk minden lakója nagy szeretettel őrzi emlékét és a család mély fájdalmában őszintén osztozunk. Emléke örökké a szívünkben él, nyugodjon békében!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában