Rengés

2024.04.14. 18:18

Földrengés volt Bécsújhely térségében Ausztriában

A Kövesligethy Radó Szeizmológiai Obszervatórium adatai szerint vasárnap délután 3.1-es erőségű földmozgás volt Burgenlandban, Bécsújhely (Wiener Neustadt) térségében.

Kisalföld.hu

Földrengés Ausztriában

A 3,1-es erősségű földmozgást Bécsújhely térségében a bécsújhelyi lakosság is érzékelte.

A Földfizikai és Űrtudományi Kutatóintézet Kövesligethy Radó Szeizmológiai Obszervatóriumának közleménye szerint 2024. április 14-én, magyarországi idő szerint 17 óra 14 perckor 3,1-es magnitúdójú földrengés volt Ausztriában, Bécsújhely térségében. A rengést a bécsújhelyi lakosság érzékelte, ugyanakkor károkról egyelőre nem érkezett bejelentés a katasztrófavédelemhez - írta közleményében a katasztrófavédelem vasárnap este.

Korábban - Kisebb volt a földmozgás Ausztriában, mint év elején - írta meg a vaol.hu.

 

Idén februárban már volt egy jelentősebb földmozgás, amelyet egész Burgenlandban érezni lehetett, sőt Sopronban is. Számos lakost, akit bútorrázkódás vagy nyikorgás ébresztett fel, a közösségi médián keresztül számolt be az észleléséről. A GeoSphere Austria (ZAMG) osztrák földrengésszolgálat szerint a 4,4-es erősségű földrengés körülbelül 6 kilométeres mélységben történt. Az epicentrum Gloggnitztől délnyugatra, Eisenstadttól mintegy 56 kilométerre volt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában