Kisalföld anno

2024.04.08. 10:13

Erről írtunk 10, 20, 30 éve április 8-án

10 éve – Elhunytat bírságolt az osztrák hatóság

Olvasónk elhunyt férjét szólították fel, hogy 550 eurót fizessen matrica nélküli osztrák autópályás közlekedésért egy számára ismeretlen autóval. Bő egy héten belül ez volt a harmadik ilyen eset. Egy mosonmagyaróvári hölgy olaszországi bankkártyás vásárlással bizonyította, hogy abban az időpontban nem járt Ausztriában, a szintén mosonmagyaróvári Róbert Dezső pedig kórházban volt, de szerették volna rákenni az ausztriai gyorshajtást. A konzul szerint „vissza kell dobni a labdát”, bizonyítson a vádoló, a kocsi üzemben tartója.

 

20 éve – Vegyszermaradékot találtak a tehenek a legelőn

Csapodon legelésző tehenek vegyszermaradékokat tapostak ki a földből. A kénre emlékeztető anyagot valószínűleg a termelőszövetkezet almásában használták lisztharmat ellen. Senki sem tudja, hogy ki, mikor és mennyi növényvédő szert borított ki a csapodi Béke Termelőszövetkezet magtára környékén. Ami tény, az elmúlt napokban legelésző tehenek (kén)sárga és fehér színű anyagot tapostak ki a földből.
 

30 éve- Sertés vágásra készülő gazda vesztette életét a tűzben

Tegnap hajnalban kevéssel négy óra előtt mentősök riasztották a mosonmagyaróvári tűzoltókat. Hozzájuk futott be a hír, hogy kigyulladt Ásványrárón az Egres út 4. szám alatti családi ház mintegy ötven négyzetméteres melléképülete. Nehezítette munkájukat, hogy az utcai vezetékben nem volt megfelelő a víznyomás. A meglehetősen erős szélben a melléképületről a tűz átterjedt a családi ház tetőszerkezetére is. Mint kiderült, a sertésvágásra, szerszámok tárolására használt kamrában tartózkodott a tűz keletkezésekor a házigazda. Az ötvenkilenc éves férfit a felesége húzta ki a helyiségből, az asszony ekkor szenvedett égési sérüléseket a két karján. A férfin azonban már nem lehetett segíteni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában