Véleményeket várnak

2024.04.22. 17:13

A Bakonyszentlászló lakói dönthetnek, mi legyen az iskolaépület sorsa

A Bakonyszentlászló Község Önkormányzata pályázatot tervez benyújtani a Vak Bottyán utcai Felső Iskola felújítására.

Barki Andrea

Az önkormányzat fotója

Ezzel kapcsolatban a képviselő testület szeretné kikérni a lakosság véleményét arról, milyen célt, funkciót álmodna az épületnek egy elnyert pályázat esetén. A település lakói véleményüket egy szórólapon tudják eljuttatni az önkormányzat részére. Az önkormányzatnál, a Coop boltnál, a Kék Ibolya virágboltnál, a Tomolák Mini Diszkontnál, a Gabóca Szigete Vegyeskereskedésnél és a Mars Katalin Vegyeskereskedésnél elhelyezett, önkormányzati címerrel ellátott dobozban várják vissza a szórólapokat május 15-ig.

Legyen esetleg "Jövő generációk háza", egy olyan kétlakásos társasház, amelyet friss házasok vehetnek igénybe 1-2 éven keresztül kedvezményes bérleti díjjal, segítve ezzel az elindulásukat a NAGYBETŰS életben? Vagy legyen egy olyan közösségi épület, ahol a helyi termékeket mutatják be és árusítják, valamint a helyi szakköröknek, a helytörténelmi értékeknek lehet a bemutató háza, és udvarát időszakos piactérré lehetne alakítani?

Vagy szükség lenne egy olyan helyre, közösségi házra, ahol a fiatalok regisztrált kereteken belül, szülői felelősségvállalás mellett kikapcsolódhatnak, közösséget építhetnek? Vagy esetleg bérbe kellene adni az épületet? Természetesen a megfogalmazott ötleteken túl is várják a helyiek véleményét.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában