Várják a híveket

2024.03.08. 19:01

Vérrel könnyező Szűzanya búcsúja Győrben – zarándoklatok, szentmisék

A győri székesegyház kegyképén látható Szűzanya 1697. március 17-én reggel véres könnyeket hullatott. Az évfordulóhoz kapcsolódva minden évben sokan elzarándokolnak a Könnyező Szűzanyához. Mutatjuk a Vérrel könnyező Szűzanya búcsújának két napos programját.

Kisalföld.hu

A Győri Könnyező Szűzanya-Búcsú programja március 16-án, szombaton kezdődik. A lelkipásztorok és a szüleik zarándoklata délelőtt 11 órakor lesz a Nagyboldogasszony-Székesegyházban. A püspöki szentmise főcelebránsa Várszegi Asztrik püspök, nyugalmazott pannonhalmi főapát lesz. A hívek zarándoklatának megnyitása rózsafüzérrel kezdődik délután 5 óra után, majd este 6 órától Reisner Ferenc ált. püspöki helynök misézik. Később gyertyás körmenet indul és Szűzanya köszöntő lesz a kispapokkal. Este 9 órakor szentségimádás, majd 10 órakor az élő és elhunyt zarándokokért kezdődik szentmise. Egész éjszaka virrasztás lesz, a zarándokcsoportok vezetésével pedig imaórák. 

Március 17-én vasárnap reggel 6 órakor szentmise lesz a Bazilikában a könnyezés órájában, majd a fél 9-es szentmisét követően, délelőtt 10 órakor Veres András győri megyéspüspök mond szentmisét. emellett lesz még szentmise délben, és este 6 órakor is. A zarándokok búcsúztatása délután 2 órakor kezdődik.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában