Nem kimutatható

2024.03.28. 13:59

Stagnált a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja Győrben

Tovább csökkent a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja a szennyvízben - közölte a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ csütörtökön a honlapján. Győrben stagnált a koncentráció.

Kisalföld.hu

Azt írták, hogy az év 12. hetében a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja a szennyvízben országos átlagban tovább csökkent. 

A vizsgált városok közül enyhe emelkedő tendencia mérhető Békéscsabán, Miskolcon, Pécsett, Székesfehérváron és a Budapest környéki agglomerációs települések szennyvizében. Csökkenés tapasztalható Budapest Dél-pesti Szennyvíztisztító Telepének ellátási területén, továbbá Debrecenben, Nyíregyházán, Szegeden és Szekszárdon.

A stagnáló tendenciát mutató települések közül Győr, Kaposvár, Kecskemét, Tatabánya, Veszprém és Zalaegerszeg mintáiban harmadik hete a kimutatási határ alatti a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja. A koronavírus örökítőanyagának koncentrációja Miskolcon és Debrecenben a "mérsékelt", máshol az "alacsony" tartományba esik. 

Közölték azt is, hogy a 12. héten az influenza A vírus örökítőanyagának koncentrációja a szennyvizekben tovább csökkent. A héten beérkezett minták egyikében sem volt jelen kimutatási határ feletti mennyiségben az influenza A vírus örökítőanyaga.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában