Megemlékezés

2024.03.20. 07:31

A soproni zeneiskola névadójára emlékeztek

Koszorúzással és koncerttel emlékeztek meg kedden délután a soproni Horváth József Zeneiskola névadójáról, aki 1900. március 19-én született.

Varga Henrietta

Fotó: Máthé Daniella

Az eseményen a meghívott vendégek és az iskola tanárai mellett részt vett Farkas Ciprián polgármester, Kovács Róbert, a Soproni Tankerületi központ szakmai vezetője, valamint Kóczán Péter, a Pro Kultúra Kft. ügyvezető igazgatója is. Köszöntőt mondott Lampert Tünde, a zeneiskola igazgatója, aki Horváth József életútját foglalta össze ünnepi gondolataiban, így adózva a zeneiskola névadójának emléke előtt.

Farkas Ciprián beszédében hangsúlyozta, hogy abban a városban, ahol Liszt Ferenc gyermekkorában adta az első koncertjét, és ahol a róla elnevezett Szimfonikus Zenekar kápráztatja el a közönséget hétről-hétre, valamint ahol két aktív fúvószenekar is működik, elmondható, hogy a zenei műveltség igénye mindig erősen megmutatkozott a polgárság részéről. Ez így van mai is és nagyon fontos, hogy egy olyan oktatási intézménye legyen a városnak, ahol magát a zenei kultúrát lehet tanulni, ahol a gyerekek a zenei műveltséget felszedhetik és zenei környezetben nevelkedhetnek. Ezt látja el a Horváth József nevével fémjelzett iskola, ami nagyon fontos, hogy legyen. Ahhoz pedig, hogy a kulturális missziót magas szinten művelhesse az intézmény, az önkormányzat minden támogatást megad – zárta beszédét.

A megemlékezést és az emléktábla koszorúzását követően az érdeklődők a zeneiskola növendékei és tanárai által adott hangversenyen vehettek részt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában