EzTörténtKisalföld

2024.03.28. 10:00

10 éve írtuk - Nyelvvizsgagyár: Győr-Moson-Soproniak is a botrány vádlottjai között

Erről írtunk 10, 30 és 40 éve a Kisalföld újság hasábjain.

Dániel Viktória

10 éve - Nyelvvizsga botrány megyei vádoltakkal

Megkezdődött a Corvinus egyetemen működő nyelvvizsgagyár résztvevőinek a büntetőpere. A vádlottak között volt legalább két megyei név is. Az egyik az a személy, akit azzal vádoltak, hogy ő szervezte és utaztatta azokat a delikvenseket, akik akár tudás nélkül, de 300 ezer forintért cserébe nyelvvizsga-bizonyítványhoz jutottak. A másik megyei illetőségű vádlott egy volt rendőr, aki így szerezhetett nyelvvizsga-bizonyítványt magának. Információnk szerint az egyik városi kapitányságon dolgozott, de állásából az ügy kirobbanását követően felfüggesztették.

30 éve - Világbajnok a győri teremben

Világhírű vendége volt a hét végén Győrnek! A MÁVDAC Újlak utcai kis kondicionálóterme megtelt érdeklődőkkel, kíváncsian várták, hogy mikor toppan be a Bécsből érkező világ- és Európa-bajnok body building-sztár Mohammad Mustafa. Baross László, a kondicionálóstúdió vezetője régi jó ismerőse Mustafának, aki Budapestre tartva egy rövid edzés erejéig állt meg a városban.

40 éve - Kaminon ponyvából divatcikk a fertőszentmiklósi szövődében

A Graboplast Pamutszövő- és Műbőrgyár vállalatnak fertőszertmiklósi műszaki szövődéjében van az úgynevezett hordozó alapanyagok gyártására. A műszaki szempontból fontos termékeiket úgy fejlesztették, hogy azok külső megjelenése is tetszetős. Ezután már csak egy kis piaci fantázia kellett és divatba hozták magukat. Ami eddig a műbőrök visszáján húzódott s, most divatcikk lett, s a műanyag segédanyaggá válhatott, mondjuk a táskák belsejében. A kamionponyvák és a hatalmas műanyagsátrak tegnap még ismeretlen hordozóanyaga így állt a női szépség szolgálatába.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában