Lehetőség Lajtabruckban

2024.02.07. 14:38

Magyarul indul targoncás tanfolyam Burgenlandban

Magyar nyelvű targoncás tanfolyamot indít Lajtabruckban (Bruck an der Leitha) az Osztrák Hulladékgazdálkodási Vállalkozások Szövetsége márciusban. A szövetség a képzéssel a munkaerőhiányra kíván reagálni.

Kisalföld.hu

A magyar nyelvű targoncás tanfolyam március 7-én és 8-án lesz Lajtabruckban. Fotó: Volksgruppen.orf.at

Ausztriában a targonca üzemeltetéséhez targoncavezetői engedélyre van szükség, ennek megszerzésében azonban gyakran jelentenek nehézséget a nyelvi akadályok. „A munkatársaim háromnegyede beszél magyarul, ők azok, akik karbantartják az infrastruktúránkat. Ezért az új tanfolyamot felvettük az akadémia programjába, hogy minden érdeklődő az osztrák szabványoknak megfelelő továbbképzésben részesülhessen“ – mondta Gabriele Jüly, a szövetség elnöke. 

A magyar nyelvű targoncás tanfolyamra március 7-én és 8-án lesz. A két nap alatt a résztvevők a gyakorlati vezetéstől kezdve a rakományrögzítésen és -kezelésen át, mindent megtanulnak. A résztvevőknek a vizsga előtt otthoni tanulással kell elmélyíteniük tudásukat. A tanfolyamra február 22-ig lehet még jelentkezni. Megfelelő érdeklődés esetén szerb nyelvű tanfolyamot is indítanak - adta hírül a volksgruppen.orf.at.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában