Természetvédelem

2024.02.17. 13:05

Ötven év a természet szolgálatában - Konferencia Sopronban fotók

A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) 1974. január 6-án alakult, idén ünnepli fennállásának 50. évfordulóját. Ezen alkalomból szombaton, a soproni Ligneum Látogatóközpontban nagyszabású, közel száz fő részvételével zajló egész napos konferenciát tartottak.

Varga Henrietta

A madarak védelme, a természetvédelmi szemléletformálás a legfőbb célja az MME Soproni Csoportjának - mondta Pellinger Attila - Fotó: Máthé Daniella

Pellinger Attila, a Magyar Madártani Egyesület Soproni Csoportjának elnöke lapunk kérdésre elmondta, hogy a konferencia kettős célt szolgál. - Az egyik természetesen az ötvenéves jubileum méltó megünneplése, amelyet az egyesület, a soproni és a kisalföldi szervezet közösen tart. Ugyanakkor néhány évente összegző konferenciát is tartunk, a mostani esemény már az ötödik Győr-Moson-Sopron vármegyei Madártani kongresszus. Ezt a két eseményt hoztuk össze úgy, hogy a Soproni Egyetemre, a soproni helyi szervezet alapításának a helyszínére tértünk vissza. Annak idején itt, az egyetem falai között alakult meg a helyi szervezet és bő tizenöt évig ez adata azt az intézményi hátteret, ahol szakmai napokat tarthattunk. Hiába itt alakultunk meg, magát a kongresszust mindig különböző helyszíneken rendeztük, ezért öröm számunkra, hogy idén Sopronban ünnepelhetünk és hallgathatjuk meg azokat az előadásokat, amelyekben a különböző tudományos témák és kutatási eredmények összefoglalójába pillanthatunk bele. Hozzátette, hogy azok a szakemberek, akik részt vesznek a különböző monitoring programokban, felmérésekben, madárvédelmi tevékenységet végeznek a megyében, azok közül szinte mindenki részt vesz a konferencián.

Fotók a konferenciáról

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában