Napi kapcsolatban a rendőrséggel

2024.02.08. 14:47

Megújította együttműködését a Komárom-Esztergom Vármegyei Rendőrfőkapitányság és a polgárőrség

Közös járőrszolgálatokkal, rendezvénybiztosításokkal segítik a polgárőrök a Komárom-Esztergom Vármegyei Rendőr-főkapitányság munkáját.

Kisalföld.hu

A vármegyében dolgozó polgárőrökkel napi szakmai kapcsolatot ápolnak a rend őrei. A közterületek rendjének fenntartása, a gyalogátkelőhelyek biztonsága vagy a forgalomirányítás a baleseteknél mind olyan tevékenység, amely szoros együttműködést igényel. A közös munka eredményességét támogatják az értekezletek, oktatások, melyek során a rendőrség szakmai tudásával fejleszti a polgárőrök felkészültségét. Kun Csaba, a Komárom-Esztergom Megyei Polgárőr Szövetség elnöke a tapasztalatokról is beszélt a rendőr-főkapitányság vezetői­vel. Aktualizálták és megújították a két vármegyei szervezet közötti együttműködési megállapodást, majd elismerés átadására is sor került. 

A megállapodást Boross Zoltán László vármegyei rendőrfőkapitány ­és Kun Csaba, a Komárom-Esztergom Megyei Polgárőr Szövetség elnöke ­­ írta alá. Fotó: police.hu


Paksi József, a Bakonyszombathelyi Polgárőr Egyesület elnöke lakossági jelzésre érkezett egy földön fekvő emberhez január közepén. A kihűlés fenyegette a magatehetetlen férfit, így a gyors segítség megmentette az életét. Boross Zoltán László rendőr ezredes, rendőrségi főtanácsos, vármegyei rendőrfőkapitány jutalmat adott át az elnöknek. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában