Pályázat

2024.02.21. 07:01

Kreatív alkotásokat vár a katasztrófavédelem Győr-Moson-Sopronban

A legtöbb pályamunkát benyújtó suli tűzoltó bemutatót nyer.

Kisalföld.hu

A korábbi évek hagyományait követve az Országos Tűzmegelőzési Bizottság idén is meghirdeti alkotói pályázatát az általános- és középiskolások körében.

A pályázók két téma közül választhatnak: 

A füstérzékelő életet menthet

valamint a magyar-török kulturális évadhoz kapcsolódóan

Gróf Széchenyi Ödön élete és munkássága

A verseny célja, hogy a gyerekek kreatív alkotásokon keresztül mutassák be a tűzvédelem fontosságát, a lakástüzek megelőzését, vagy a tűzoltó hagyományokat. Az iskolások három korcsoportban szabadkézi rajzot, egyéb kézműves alkotást, videót vagy irodalmi alkotást küldhetnek be.

A műveket április 21-ig lehet benyújtani postán (Győr-Moson-Sopron Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság 9021 Győr, Munkácsy út 4.), vagy e-mailen: [email protected], illetve előzetes egyeztetés után személyesen a vármegyei igazgatóságon.

A területi versenyen az aranyérmesek automatikusan részt vesznek az országos versenyen is, amelynek díjait júniusban Budapesten adják át. Az országos megmérettetés győztesei és különdíjasai értékes nyereményeket kapnak. Az az iskola, ahonnan országosan az iskola létszámához viszonyított arányban a legtöbb pályázatot nyújtják be, elnyeri a „Legkreatívabb iskola 2024” címet, és egy valódi tűzoltó-bemutató részese lehet.

A részletes pályázati kiírást a katasztrófavédelem honlapján találják >>

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában