Oktatás

2024.02.09. 14:01

Doktori avatás és diplomaosztó a Soproni Egyetemen - fotók

A Soproni Egyetem Lámfalussy Sándor Közgazdaságtudományi Karának diplomaosztó ünnepségét tartották pénteken, ahol az oklevelek átadása és a doktorok avatása mellett a Béres Kiválósági Ösztöndíj nyertesét is kihirdették.

Varga Henrietta

Ünnepélyes keretek között, több száz vendég részvételével zajlott a Lámfalussy Sándor Közgazdasági kar 2023-24-es tanév őszi szemeszterének diplomaosztó és doktoravatója, amely minden félévben kiemelt esemény. A rendezvény hagyományosan az elnökség és a kar zászlójának bevonulásával vette kezdetét.

diplomaosztó
A Soproni Egyetem Lámfalussy Sándor Közgazdaságtudományi Karának diplomaosztó ünnepségét tartották pénteken.

Diplomaosztó - Az életben nem sokra kell törekedni, csak mindenre

Az eseményen köszöntőt mondott dr. Lakatos Ferenc, a Soproni Egyetem rektorhelyettese, aki beszédében nem csak a hallgatók felé fejezte ki köszönetét, hanem azok szülei és nagyszülei felé is, hangsúlyozva, hogy az ő támogatásuk, segítségük nélkül a diplomaosztó sem valósulhatott volna meg és ez számukra legalább akkora elismerés, mint maguknak a hallgatónak.

- József Attila örök érvényű gondolatai szerint az életben nem sokra kell törekedni, csak mindenre. Meggyőződésem, hogy az iskola és a család közös erőfeszítései nyomán megvannak ehhez az eszközeink: az elsajátított ismeretek és készségek, a problémamegoldó készség, a szorgalom, a kitartás, a szenvedéllyel végzett munka. Legyenek bátrak, fogadják el a kínálkozó lehetőségeket, ne féljenek kockázatot vállalni és a kihívásokkal szembenézni - mondta.

A beszédeket követően több hallgató kapott elismerést kitűnő munkájáért, de a Béres Kiválósági Ösztöndíjat is átadták, amelyet a nyertes Béres Marcelltől, a Béres Gyógyszergyár Zrt. alelnökétől vehetett át.

- Örülök annak, hogy az évek során szoros kapcsoltba kerültünk a Soproni Egyetemmel, együttműködésünk egyik legfontosabb eleme az ösztöndíj, amely szorosan kapcsolódik vállalatunk alapértékeihez is. A Béres működése, a tudományos megalapozottságról, fenntartható működésről, a legmagasabb minőségről, az innovációkhoz vezető csapatmunkáról, a társadalmi felelősségvállalásról szól, és meggyőződésünk, hogy csak ilyen értékek mentén válhatunk mi is Magyarország piacvezető vitamingyártójává. Társadalmi munkánknak egy szívünkhöz közelálló eleme, az, hogy a példamutató fiatalokat támogassuk, kiemeljük, elismerjük és inspiráljuk, és ennek egy igen fontos eszköze a Béres Kiválósági Ösztöndíj, amelyet immár tizedik alkalommal adhatunk át Sopronban - hangsúlyozta.

Az ösztöndíjat idén Zsigrai Hanna, pénzügy és számvitel szakos hallgató kapta, aki két nívós szakmai publikációjával érdemelte ki az elismerést. Tanulmányaiban a Z generáció, a fenntarthatóság, a pénzügyi tudatosság és a zöld pénzügyi megoldások aktuális és izgalmas témáit boncolgatta.

Az eseményen az eskütételeket követően hat doktorjelölt és hetvenhat felsőoktatási, alapképzési, mesterképzési és szakirányú továbbképzési szakon végzett hallgató vehette át oklevelét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában