Határ

2024.02.17. 08:14

Ausztria április közepéig meghosszabbította az ellenőrzést a cseh határon - A magyar határon is ellenőriznek

Ausztria április 16-ig meghosszabbította a növekvő migrációs nyomás miatt átmenetileg visszaállított ellenőrzést a cseh határon - jelentette be Gerhard Karner osztrák belügyminiszter.

Kisalföld.hu

"A határellenőrzés mindössze egyike a határokon átnyúlóan működő embercsempészmaffia elleni küzdelemre szolgáló számos intézkedésnek. Ezenfelül - tekintettel a nemzetközi biztonsági helyzetre - a határellenőrzésekre szükség van szélsőségesekkel szembeni fellépéshez is" - hangsúlyozta Karner.

Az osztrák néppárti tárcavezető szerint a hosszabbítás hatálya egyelőre péntek hajnaltól április 16-ig terjed.

Ausztria jelenleg Szlovákiával, Magyarországgal és Szlovéniával közös határán folytat ellenőrzést, míg a többi (Olaszországgal, Németországgal, Svájccal és Liechtensteinnel közös) határszakaszon intenzív mélységi ellenőrzést folytat a határtérségben. A belső határellenőrzés nélküli schengeni övezethez tartozó 27 országból 11 vezetett be ideiglenes határellenőrzéseket: Ausztria mellett Franciaország, Németország, Dánia, Svédország, Norvégia, Olaszország, Szlovákia, Csehország, Szlovénia és Lengyelország.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában