Háromszintes épületszárny

2024.02.21. 13:41

Átadták a felújított és korszerűsített Pattantyús-iskolát Győrben - fotók

Átadták szerdán Győrben a Pattantyús-Ábrahám Géza Technikum új háromszintes épületszárnyát. A beruházás 2,6 milliárd forintból készült el. Az intézményben egy robotika szaktanterem is helyet kapott - írta az MTI.

Kisalföld.hu

Fotó: Krizsán Csaba

Pölöskei Gáborné, a Kulturális és Innovációs Minisztérium szakképzésért és felnőttképzésért felelős helyettes államtitkára elmondta: a korszerű szakképzés már nem pusztán szakmát ad a fiatalok kezébe, de a biztos karrier lehetőségét is megteremti.

Kiemelte, amikor a kormány a szakképzés 4.0-s stratégiát elfogadta és letette a voksát a szakképzés rendszerének átalakítása mellett, akkor a jövő nemzedéknek támogatására vállalkozott.
Kara Ákos, győri országgyűlési képviselője az átadón arra emlékeztetett vissza, hogy az új szárny felépítésével párhuzamosan megvalósult az idén 60 éves iskola energetikai korszerűsítése is. Ezt a felújítást 900 millió forintból finanszírozták.

A Pattantyús-Ábrahám Géza Technikum a Dunántúl egyik legjelentősebb szakképző intézménye. Az idei tanévben 624 fiatal és 120 felnőttképzésben résztvevő diák kezdte meg tanulmányait az iskolában. A bővítésnek köszönhetően mostantól minden osztálynak saját terme lehet.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában