Egészségügy

2024.02.23. 08:58

Ápolóképzés - 12 tanuló tett sikeres vizsgát Sopronban

Nyolcadik alkalommal indította el államilag támogatott, ingyenes ápoló képzését a Soproni Gyógyközpont a Soproni Szakképzési Centrummal együttműködve. A gyakorlati helyszínt és az oktatókat ezúttal is a kórház biztosította, a felnőttképzés keretében újabb 12 tanuló tett sikeres vizsgát.

Kisalföld.hu

Sopronban nagy az igény a szakképzett egészségügyi szakdolgozókra, ahol újabb 12 tanuló tett sikeres vizsgát. Fotó: Soproni Gyógyközpont

Az ország más területeihez hasonlóan Sopronban nagy az igény a szakképzett egészségügyi szakdolgozókra. A kórház az ápolói képzésekkel biztosítja a folyamatos utánpótlást, továbbá támogatja a szakdolgozók szakmai előmenetelét is.

- Az intézmény a Szakképzési Centrummal együttműködve 8. alkalommal indította el az érettségire épülő, felnőttoktatás keretében folyó, 2,5 éves ápoló képzését. Az oktatás során első félévben a tanulók elsajátítják az alapvető egészségügyi ismereteket, majd ágazati alapvizsgát tesznek. A következő két évben modul rendszerben folyik a szakmai képzés – ismertette a részleteket Farkas Andrea ápolási igazgató.

 

A gyakorlati helyszínt és az oktatókat is a kórház biztosítja. Ez számos előnnyel jár, hiszen a leendő ápolók megismerkednek a helyi szakmai közösséggel, az eszközökkel, műszerekkel és eljárásrendekkel. Általános ápolói végzettséggel változatos munkalehetőségek közül lehet választani a kórház különböző osztályain, a rehabilitációs és egyéb egészségügyi, gondozási feladatot ellátó intézményekben, valamint az alapellátási rendszerben.

A felnőttképzés mellett a Soproni Gyógyközpont oktatókórházként folyamatosan segíti a középiskolai rendszerben tanuló, általános ápolók képzését is, az Eötvös József Evangélikus Gimnázium, Egészségügyi Technikum és Művészeti Szakgimnázium ápoló tanulóinak gyakorlati oktatása is folyamatos az intézményben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában