Magyar Ápolók Napja

2024.02.20. 14:38

Ápolókat köszöntöttek a Soproni Gyógyközpontban - fotók

A Soproni Gyógyközpontban is megemlékezést tartottak a Magyar Ápolók Napja alkalomból, melyet 2014 óta február 19-én, az első magyar országos főápolónő, Kossuth Zsuzsanna születésnapján ünnepelünk.

Kisalföld.hu

Felvételünkön az ünnepségen részt vett ápolók. Fotók: Soproni Gyógyközpont

  • A Magyar Ápolók Napja Kossuth Zsuzsanna névéhez fűződik. Ő volt az, aki elsőként szervezte meg a hadisebesültek ellátását az 1848-as forradalom és szabadságharc idején. Önfeláldozó, emberséges cselekedete ma is példaként szolgál minden egészségügyi dolgozó előtt.
  • A Soproni Gyógyközpontban dr. Molnár Sándor PhD főigazgató elismeréssel méltatta a szakdolgozók áldozatos munkáját hétfőn, majd virággal köszöntötte a kórház ápolási vezetőit és főnővéreit.

- Az első országos főápolónő odaadó munkássága példamutató. Szellemi örökségét intézményünk szakdolgozói is tovább viszik a magas színvonalú, betegközpontú ellátásban. Nap mint nap fáradhatatlanul, emberséggel és odafigyeléssel segítik betegeink gyógyulását – méltatta elismeréssel köszöntőjében dr. Molnár Sándor PhD a kórház szakdolgozói közösségének elhivatottságát. Hozzátette, a Hűség városában büszkén mondhatjuk el, hogy szakdolgozóink is hűségesek, nagyon sokan több évtizede a város betegeinek szolgálatában állnak és odaadással teljesítik hivatásukat.

 

A főigazgató külön köszönetet mondott az ápolóknak, hogy pótolhatatlan nővéri feladataik mellett folyamatosan nyitottak az új ismeretek elsajátítására, alkalmazkodnak az  ápolás szakma dinamikus fejlődéséhez, lépést tartanak az informatikai fejlesztésekkel. Becsülendő, hogy mindezek mellett időt szakítanak az oktatásra és az utánpótlás nevelésre is - fűzte hozzá.

 

- Az ápolók biztos támaszai orvosainknak, szaktudásuk nélkülözhetetlen a betegellátás valamennyi területén. Támaszai a betegeknek is, hiszen olyan képesség birtokában vannak, amit mesterséges intelligencia soha nem fog pótolni: gondoskodó figyelmet, megértést és bátorítást nyújtanak – hangsúlyozta a főigazgató, aki külön köszönetét fejezte ki Farkas Andrea ápolási igazgatónak, Turcsik Aranka ápolási igazgatóhelyettesnek és Harrer Évának, a rehabilitációs területekért felelős ápolási igazgatóhelyettesnek, amiért kimagasló szinten irányítják a kórház ápolási tevékenységét.

 

A Magyar Ápolók Napja alkalmából Szalayné Pausits Ibolya, a MESZK országos és helyi küldöttje is köszöntötte a kórház szakdolgozói közösségét. Mint fogalmazott, Kossuth Zsuzsanna szellemi hagyatéka ma is útmutatóul szolgál, tanít minket, hogyan kell felelősséggel és alázattal a közjót szolgálni. Az ápolók a legszebb és legszentebb hivatást gyakorolják. A betegágy mellett végzett érzékenyen odafigyelő, szolgáló attitűd semmivel nem pótolható. Hivatásunkat ezért csakis nagyfokú, mélységes tisztelettel és önzetlen alázattal lehet végezni – hangsúlyozta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában