Erről írtunk

2024.02.21. 11:58

40 éve történt: A sajtgyártásról Mosonmagyaróváron

Erről írt a Kisalföld február 21-én.

Kisalföld.hu

60 éve - Öttevény dolgai

Öttevény a felszabadulás után nagy fejlődésnek indult. Villanyhálózat-bővítés, csatornaépítés, egészségügyi kombinát létesítése, parkosítás, új lakóházak és más létesítmények jelzik a fejlődést. A tanács 1957-től végzett községfejlesztési tevékenységét vizsgálva megállapítható, hogy a községfejlesztési alap túlnyomó részét községgazdálkodási feladatok megoldására, valamint út- és járdaépítésre fordította. Szól a jelentés arról is, hogy a községi tanács nem használta ki kellően a társadalmi munkában rejlő lehetőségeket. 

40 éve - Sajtgyártás Mosonmagyaróváron

A mosonmagyaróvári Magyar Tejgazdasági Kísérleti Intézetben tejsav baktérium színtenyészetet állítanak elő, amelyet hazánk tejüzemeiben sajt és savanyított tejtermékek gyártásánál használnak. Évente mintegy 7500 darabot szállítanak a feldolgozóüzemekbe. 

20 éve - Gazdagyűlés Kópházán

A megyei gazdakörök és gazdaszövetkezetek szövetsége hétfőn délután fél kettőkor tiltakozó nagygyűlést tart Kópházán, a körforgalom térségében. Beszédet mond Jakab István, a gazdakörök országos elnöke. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában