Erről írtunk

2024.02.13. 16:28

20 éve mentette meg a pályán Elek Lajos életét egy szurkoló mentős

10 éve - Ötéves volt a legkisebb tanú

Évente mintegy tucatnyi ügyben hallgatnak meg gyereket a nyomozási bírók, a legfiatalabb tanú ötéves volt. A megye bíróságain elkészültek a központilag felállított meghallgatószobák, amelyek a kiskorúak gátlásait hivatottak oldani. A Győri Járásbíróságon 12 gyermekmeghallgatásos ügy volt  a büntető ügyszakban, sajnos sok a családon belüli, erőszakos eset. Dr. Máté Kinga bírósági szóvivő elmondta: polgári ügyszakban 10-12 éves kortól hallgatják meg a gyermeket, ha azt a bíró szükségesnek találja, s van, amikor ezt maguk a peres felek javasolják. 

 


 

20 éve - Életet mentett a pályán 

A gyors és szakszerű beavatkozásnak köszönhetően életben maradt, és mára teljesen felépült Elek Lajos, akinek egy kispályás futballmérkőzés közben állt le a szíve Mosonmagyaróváron. Az 59 esztendős játékos egy éppen a meccsen szurkoló mentősnek köszönheti az életét. Mészáros Lajost életmentő cselekedetéért a mosonmagyaróvári önkormányzat emléklappal és éremmel tüntette ki a néhány nappal ezelőtti városi sportgálán.

 
 


25 éve - Járhatatlan utak megyeszerte

A hatalmas hóhelyzet miatt a mellékutak legnagyobb részben járhatatlan, illetve nagyon nehezen járható - kaptuk a tájékoztatást az Állami Közútkezelő Kht. megyei ügyeletesétől. HuszárTibor elmondta, hogy a mellékutak mellett a 86. számú főút Páli-Beled közötti szakasza is járhatatlan volt, és a 83., 85. számú főút is csak épp hogy.

 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában