Közösség élet

2024.01.08. 14:41

Szépülnek Dör közterületei, megújult a Veremszeri-tó környéke

Lelkesen látott feladataihoz Dör tavaly megválasztott polgármestere. Abdai Róbert a falu környezetének fejlesztésével kezdte az önkormányzati munkát.

Cs. Kovács Attila

A községháza már megújult, az önkormányzat valamennyi középületét szeretnék felújítani Dörben.

Fotó: Cs. Kovács Attila

Komoly tervekkel, lelkesen állt munkába Dör tavaly, időközi választáson nyertes polgármestere, Abdai Róbert. Az elmúlt fél évet értékelve úgy látja, időarányosan sikerült teljesíteni az elképzeléseket. Látványos eredményeket ért el például a falu környezetének rendezése terén. Elsősorban a Veremszeri-tó környékét újították meg, a helyiekkel összefogva, társadalmi munkában. 

– Fákat ültettünk a tó partjára, harminc darabot, rendbe tettük a sétálóutat, kitakarítottuk a medret. A végső célunk az, hogy egy igazi pihenőparkot alakítsunk ki a területen. Arra törekeszünk, hogy a látványtó kategóriából átminősíthessük horgásztóvá, akkor komoly lehetőségekhez juthatunk a fejlesztéshez – fogalmazott Abdai Róbert. – A temetőt is igyekszünk karbantartani, nagy figyelmet fordítunk rá. Elég nagy területen van, próbáljuk tisztán tartani az üres helyeket, és a sírok közötti elvadult növényzetet is kitakarítottuk. Nekiálltunk a csapadékvíz- elvezető rendszer kiépítésének is. Első körben az artézi kút környékéről vezettük el a vizet a tóba. Ezáltal megakadályoztuk, hogy a falu egy részét elöntse a víz, például a mostani, komoly csapadékos hetekben. Másrészt tavunk vízszintjét is emeltük. 

A Veremszeri-tóval nagy tervei vannak Abdai Róbert polgármesternek. Pihenőparkot alakítanak ki. Fotó: Cs. Kovács Attila

A polgármester hozzátette: korábban a Magyar Falu Programban nyertek támogatást szolgálati lakás kialakításához, a munkákat befejezték. Várják az új lakót, aki az önkormányzat munkáját segíti majd. Abdai Róbert a közösségi élet élénkítésére is törekszik. 

– Sok rendezvényünk szolgálta ezt a célt. Szerveztünk majálist, búcsút, megtartottuk az adventi programokat. Újra vendégül láttuk időseinket és köszöntöttük szépkorú lakóinkat. Alakult egy kulturális, faluszépítő egyesületünk, ami szintén segítség ebben a munkában. A kultúrházban is nagyobb az élet. Lett egy ­tánccsoportunk a Starlight Dance egyesület közreműködésével, működik az énekkarunk, egy hímző szakkörünk, és különböző sportos rendezvényeknek is helyet ad az épület – sorolta Abdai Róbert. 
A községvezető még megjegyezte: szeretnék módosítani a település rendezési tervét. Elsősorban új építési telkek kialakítására helyezik a hangsúlyt, amihez az önkormányzat rendelkezik is ingatlannal. Ha ez megvalósul, fiatal családoknak adnak lehetőséget az otthonteremtésre. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában