Lapozza!

2023.12.07. 16:53

Presztízs Top 100 – A legeredményesebb vállalkozások egy kiadványban Győr-Moson-Sopronban

A Kisalföldet kiadó Mediaworks és a vármegyei kereskedelmi és iparkamara gondozásában minden évben megjelenik a Presztízs Top 100 magazin, amelyben a NAV Győr-Moson-Sopron Vármegyei Adó- és Vámigazgatósága az értékesítés nettó árbevétele alapján rendezi sorba a vármegye top száz vállalkozásait. A kiadványt csütörtök délután mutatták be a kamara győri székházában.

Ollári Gergely

Fotó: Csapó Balázs

A kiadvány betekintést enged a vármegye gazdasági életébe, folyamataiba és az azt leginkább meghatározó vállalatok aktuális teljesítményébe. Az olvasmányos magazin kitűnő látleletet ad a lassan mögöttünk álló év gazdasági helyzetéről, és kicsit a jövő évi kihívásokat is előrevetíti.

A vármegyei kereskedelmi és iparkamara elnöke Pintér-Péntek Imre az eseményen hangsúlyozta: a kiadvány azért is jó, mert nem csak a felszínt mutatja, hanem annak is segít, aki egy kicsit mélyre akar ásni, és adatokat, összefüggéseket, elemzéseket akar látni.

Ha valaki ránéz Magyarország térképére, azt láthatja, hogy Észak-Dunántúl, a vármegye és Győr agglomerációja gazdaságilag az országos átlag fölött teljesít szinte minden szempontból. A fejlődés az utóbbi években folyamatosan stagnál, de fontos feladatunk, hogy a tudást, amit iskoláink és felsőfokú intézményeink adnak, átvigyük a vállalkozásokba

–fogalmazott az elnök.

Dr. Horváth Szabolcs, a NAV Győr-Moson-Sopron Vármegyei Adó- és Vámigazgatóságának igazgatója beszédében kiemelte: a vármegye vállalkozásainak olyan kihívásokkal kellett megküzdeniük, amivel eddig nem.

A tavalyi adatok viszont nagyon pozitívak, a top száz vállalkozások árbevétele meghaladta az előző időszakot, inflációt meghaladóan. Vannak cégek ahol csökkent a foglalkoztatottság, van hol nőtt, de a top ötvenen belül szinte főre megegyezően ugyanannyi alkalmazott dolgozik, mint korábbiakban. A növekvő árbevétel ellenére az üzemi eredményesség szintje viszont mérséklődött

– mondta el dr. Horváth Szabolcs.

Az igazgató az eseményen részletezte: a top száz vállalkozás 6500 milliárdnyi árbevételt ért el, 9,7 milliárd forint kellett a listára kerüléshez, míg a foglalkoztatottsági top ötvenbe 284 alkalmazottal lehetett bekerülni.

Lapozza a kiadványt itt!

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában