Jövő tanévtől

2023.12.02. 11:00

Honvédelmi képzés indul a mosonmagyaróvári Piarista Gimnáziumban

Jövő tanévtől honvéd kadét képzés indul a mosonmagyaróvári Piarista Gimnáziumban kilencedik osztálytól. Az erről szóló együttműködési szerződést most írta alá Nyerges-Zombó Katalin iskolaigazgató és dr. Horváth Zoltán ezredes, a Magyar Honvédség Klempa Kálmán 7. Területvédelmi Ezred parancsnoka.

Mészely Réka

Dr. Horváth Zoltán ezredes és Nyerges-Zombó Katalin iskolaigazgató írta alá az együttműködési szerződést.

Fotó: Kerekes István

– Az iskolát működtetők feladata az idők által felvetett kérdésekre választ adni. Ilyen a honvédelem, a hazaszeretet témaköre is. Ezért is indítunk jövő évtől honvéd kadét képzést kilencedik évfolyamtól, ami heti egy-két honvédelmi alapismeret órát jelent majd gyakorlati képzéssel egybekötve – emelte ki Nyerges-Zombó Katalin. 
A Piarista Gimnázium a harmadik a vármegyében a győri Bercsényi-iskola és a mezőörsi iskola után, ahol a kadétképzés elindulhat – hívta fel a figyelmet dr. Horváth Zoltán, megjegyezve, hogy az ezrednél kiemelt feladat a hazafias honvédelmi nevelés erősítése. A fiatalok az elméleti és gyakorlati képzés során valós képet nyerhetnek a honvédelemről, gyakorlati, mindennapi életben hasznosítható ismereteket szerezhetnek többek között az elsősegélynyújtásról, árvízvédelemről. 
Az elméleti oktatást az intézmény tanárai végzik majd, a gyakorlatit a 19. területvédelmi zászlóalj állománya. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában