Sztrájk

2023.12.10. 12:42

Ha nem sztrájkol a buszsofőr, akkor indul a busz hétfőn - A tiltakozás Győr-Moson-Sopront is érinti, sok járat maradhat ki

Főhet a feje az autóbusszal közlekedőknek hétfőn, hogyan jutnak el az iskolába és a munkahelyekre.

Barki Andrea

Fotó: Mediaworks-archív

A Volánbusz társaság tájékoztatása szerint december 11-én hétfőn sztrájk miatt várhatóan nem közlekednek járatok, amennyiben az érintett autóbusz-vezető nem vesz részt a munkabeszüntetésben és felveszi a munkát, akkor a járat menetrend szerint közlekedik.

December 11-én (hétfőn) a sztrájk alatt az alábbi járatok várhatóan nem közlekednek.

Járatkimaradások várhatók Győr  területén az autóbuszforgalomban, ugyanis a Szolidaritás Autóbusz-Közlekedési Szakszervezet egész napos figyelmeztető sztrájkot szervezett hétfőre.

A Volánbusz az alábbi tájékoztatást juttatta el a város polgármesteréhez

"Tájékoztatjuk, hogy 2023. december 11-én, hétfőn társaságunknál egész napos figyelmeztető sztrájkot tervez a Szolidaritás Autóbusz-Közlekedési Szakszervezet (SzAKSz). A Volánbusz Zrt. vitatja egy idei sztrájk jogszerűségét, a másodfokú bírósági döntés azonban hosszabb idő elteltével születhet meg, így már bizonyos, hogy a SzAKSz által kezdeményezett sztrájkra sor fog kerülni.

A VOLÁNBUSZ természetesen a sztrájk jogszerűségétől függetlenül is biztosítja az ún. elégséges szolgáltatásokat a jogszabályban foglaltaknak megfelelően. Úgy látjuk, hogy a sztrájk mértéke a helyi autóbusz-közlekedésben az adott napra meghirdetett járatok legfeljebb 20-30%-át érintheti."

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában