Konfliktus

2023.12.04. 08:17

GYSEV - Bíróságon folytatódik a vita

Újabb állomásához érkezett a Győr-Sopron-Ebenfurti Vasút (Raaberbahn) körül zajló osztrák-magyar politikai konfliktus.

Kisalföld.hu

Forrás: volksgruppen.orf.at

Leonore Gewessler közlekedési miniszter (Zöldek) bejelentette, az osztrák üzletágvezető, Hana Dellemann leváltása miatt a minisztérium bírósághoz fordult - írta a volksgruppen.orf.at.

Ausztria azt szeretné elérni, hogy a bíróság érvénytelenítse a vezérigazgató-helyettes felmentéséről szóló, egyoldalúan meghozott tulajdonosi döntést, mondta a miniszter a magyar RTL Híradónak adott interjújában. Kiderült: a magyar bíróságot a hét elején vonták be a konfliktus rendezésébe. Miután az osztrák fél személyes egyeztetést tartott Lázár János közlekedési miniszterrel, kiderült: a vitás kérdéseket csak bíróság előtt lehet tisztázni, mondta Leonore Gewessler.

A Raaberbahn tulajdonosa a magyar és az osztrák állam, valamint a Strabag cégcsoport. Bár magyar részéről az elmúlt hetekben felmerült, hogy akár a GYSEV teljes osztrák tulajdonrészét is megvásárolnák, Gewessler a magyar RTL-nek ismét nyilvánvalóvá tette: nem kívánják értékesíteni az osztrák állami tulajdonrészt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában