Ütemterv szerint

2023.12.03. 18:00

Felújítják a kónyi sportcsarnokot

Cs. Kovács Attila

Régóta várt és fontos beruházás valósul meg Kónyban: felújítják a községi sportcsarnokot. Az önkormányzat közösségi oldalán adott tájékoztatást arról, hogy áll jelenleg a beruházás. Mint írják, a pályázatnak megfelelő ütemterv szerint haladnak. 

Az előkészítő munkák, a kiviteli tervek és egyéb dokumentációk elkészítése befejeződött. Eredményesen zárult a közbeszerzési eljárás is és a szerződést a nyertes vállalkozással már alá is írták. A felújítás vállalkozási díja 290 millió forint. A munkára a megbízott társaságnak 330 napja lesz. 

Az épületre ráfér a rekonstrukció, a község pályázaton nyert támogatást hozzá.
Fotó: Cs. Kovács Attila

Az építkezés során elvégzik a tetőhéjazat és a szigetelés teljes cseréjét, a nyílászárók, üvegfelületek és burkolatok cseréjét. Új burkolatot kap a terem, de a külső szigetelés is a feladatok között van. Akadálymentes WC-t, tanári szobát, és szertárt alakítanak ki. Felújítják az elektromos hálózatot, a fűtést, a gázellátást. 

A sportcsarnok fontos szerepet tölt be a helyiek életében, hiszen az iskolásoknak ott tartják a testnevelésórákat, gyakoriak a sportrendezvények, illetve egyéb, helyi eseményeknek is helyet ad. Például minden évben a csarnokban rendezi meg az önkormányzat az idősek köszöntését.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában