Ez történt

2023.12.19. 20:43

Erről írtunk 10 éve: Csoda a soproni gyermekotthonban - 5,5 millió forint gyűlt össze

Erről írt a Kisalföld napilap 10, 20 és 25 éve december 19-én.

Kisalföld.hu

Forrás: Kisalföld Archív

10 éve - Gyermekotthon: csoda történt

Karácsonyi gálával zárult a Tómalom utcai Fogyatékos Gyermekek Otthona javára szervezett Kisalföld Szeretetakció. Több mint 5,5 millió forintértékű adomány gyűlt össze. „A szeretetakció igazi csodaként ,mindent túlszárnyalt” - mondott köszönetet az izgatónő. Hozzájárulhattunk ahhoz, hogy még örömtelibben teljen a gyerekek karácsonya.

20 éve - Kolléganőjét rabolta ki Győrben a postás

Elfogta a rendőrség a győri postásrablás elkövetőit, egy testvérpárt. A bűnügyben - hasonlóan egy másik esethez - rabló és áldozat is postás volt. A fiatalember a bűncselekmény után nem tudott kolléganője szemébe nézni, ezért felmondott. A két ismeretlen tettes kloroformmal elkábította a győri Lehel utca 4. számú házban leveleket szétosztó postást és elvittek tőle 900 ezer forintot.  Megszervezett rablás volt, a tettesek sísapkát húztak a fejükre, és két réteg ruhát viseltek, amelyből a felsőt menekülés közben eldobták.

25 éve - Gyerekek az árvíz sújtotta Viskről

Kárpátaljáról, a huszti járási községből negyven gyermek tölti békében és szeretetben a mindennapjait Győrben. S ugyan hiányzik Visk, a szülőfalu, vele együtt a család, a világért sem cserélnének most senkivel. Erre a néhány napra igyekeznek felejteni az árvíz sújtotta Kárpátalja minden nyomorúságát, a saját szegénységüket. A református egyház és a MIÉP győri szervezete példás együttműködéssel szerezte be az utazáshoz szükséges engedélyeket és váltott valóra elérhetetlennek tűnő álmokat. A gyerekeket Győrben, Abdán, Kunszigeten, Dunaszegen, valamint a környék községeiben szállásolták el. A MIÉP győri szervezete egyébként Viskre több mint negyven tonna segélyszállítmányt juttatott el. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában