Teljes megújulás

2023.12.15. 12:10

Elkészült a Kálóczy téri Csónakház Győrben és a hozzá tartozó csónakkikötő

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében újították fel Győr ikonikus csónakházát és a hozzá tartozó kikötőt. A projekt célja volt, hogy a város sport- és rekreációs funkciójának erősítése, ezáltal idegenforgalmának fellendítése és gazdaságának erősítése, élénkítése volt.

Kisalföld.hu

Fotó: Rákóczy Ádám

A felújítás érintette a csónakházat és a zöldterületét, valamint egy kishajó-kikötő építése is megvalósult. A beruházásból olyan sport- és szabadidő központ létesült Győrött, melyben a hajók kikötését, tartózkodását is biztosítani tudják. A projektre 400 milliós támogatást kaptak, amelyet még több mint 212 millióval kellett kiegészíteniük.

A Kálóczy téren található egy teniszcentrum: 6 teniszpályával, klubház épülettel, valamint itt működik a Győri Atlétikai Club evezős szakosztálya, kihasználva a folyó adottságait. A korábban kihasználatlan Csónakház épületének sport- és szabadidő központtá alakítása a győri sportélet fellendítését szolgálja. A győri vízi sportélet mérföldköve lehet a projektből épült kishajó-kikötő is.

Az épület földszintjén továbbra is a Győri Atlétikai Klub marad, kiegészülve a kishajó kikötő szociális helyiségeivel és egy akadálymentes mosdóval.

Az emelet teljes belső átalakításon esett át. Itt egy vendéglátó egység jött létre, mely a főbejáraton keresztül közelíthető meg.

A központ által nyújtott szolgáltatások a hivatásos és „hobbi” sportolók, illetve a szabadidejüket aktívan eltölteni kívánók számára egyaránt elérhető lesz.

A győri sportközpont hazai és nemzetközi szintű sportesemények, versenyek házigazdája is lehet.

Fotó: Rákóczy Ádám

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában