Adomány

2023.12.24. 09:05

Egy tál meleg étel ajándékba - Nehéz sorsú fiatalokat láttak vendégül a Lamareda étteremben Győrben

Egy tál meleg étel is ajándék. A Lamareda étteremben szombaton 35 nehéz sorsú fiatalt látott vendégül egy külön a számukra összeállított karácsonyi ebédre.

Dániel Viktória

Csányi Mariann, a Gábor László Építő- és Faipari Szakképző Iskola Szabóky Adolf Szakiskolai Intézményegységének gyógy­pedagógusa álmodott egy nagyot, és felkeresett számos győri éttermet, hogy hátrányos helyzetű diákjainak karácsonyi meglepetést ajándékozhasson. 

„Tanulóink közül többen sajátos nevelési igényűek, ami számos hátrányt jelent számukra az életben, így minden pozitív élmény megélése az álmuk egy darabját jelenti. Szeretném tanulóink kis csapatát, akik mélyszegénységben élnek, és tudomásunk szerint karácsonykor sem jutnak ünnepi főtt ételhez, karácsony alkalmával egy tál meleg étellel megajándékozni. Hiszek abban, hogy az iskola példamutatása és tevékenységei beépülnek a diákok mindennapjaiba, és akár a további életükben is emlékezni fognak arra, amit az iskolai évek alatt tanultak, tapasztaltak és átéltek” – írta levelében a gyógypedagógus, amellyel megkereste szerkesztőségünket. 

Szabó László, a Lamareda tulajdonosa - Fotó: Rákóczy Ádám

A győri Lamareda Étterem és Bisztró azonnal a kezdeményezés mellé állt, és a szenteste előtti napra csodás háromfogásos menüt állítottak össze a fiataloknak. 

Ez egy többéves folyamat nálunk. Öt-hat éve kiemelten figyelünk a jótékonyságra, például a városba kiránduló osztályok étkeztetésének felkarolásával vagy élelmiszerbank-­adományozással

– mondta el kérdésünkre Szabó László, az étterem tulajdonosa.

– A fiataloknak egy külön háromfogásos menüt állítottunk össze finom házias húslevessel, olasz polpettivel főételnek, desszertként pedig somlóit vagy palacsintát választhatnak. A konyhán már szombaton készülnek a huszonnegyedikei rendelések, így a kollégáknak a napi teendők mellett nem jelent nagy pluszfeladatot a diákok megvendégelése, viszont annál nagyobb öröm, hogy szebbé tehetjük számukra a karácsonyt. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában