Ünnepvárás

2023.12.09. 17:58

Borvidéki advent - Közös hangolódás az ünnepekre Sopronban - fotók

Advent második hétvégéjén első alkalommal rendezték meg a Soproni Borvidéki Adventet.

Varga Henrietta

Fotó: Rombai Peter \ RepeszTech

A borász közösség házában, a Deák téri Vinodomban és közvetlen környezetében érdekes programokon, helyi termékbemutatókon, borkóstolókon, előadásokon vehetnek részt az érdeklődők, miközben a jófajta soproni borokhoz és forralt borhoz passzoló színes gasztronómiai kínálatból csemegézhetnek.

- A nyitás óta ez az első nagyobb szabású rendezvényünk itt a közösségi házban, amely többcélú. Elsődlegesen a város polgárait és a borász közösséget szerettük volna közelebb hozni egymáshoz. Másodsorban a regionalitást szem előtt tartva, a helyi értékeket akartuk felvonultatni. Azt gondoltuk, hogy ne csak a helyi borokat lehessen itt megkóstolni, hanem az Alpokalja Fertő-táj védjegyes termékeit is. A harmadik nem titkolt célja pedig, hogy van egy csapatépítő funkciója is, hiszen a borász kollégák önkéntes hozzájárulásukkal, munkájukkal hozták létre a mai rendezvényünket. Ez a szervezési munka a legjobb arra, hogy igazi csapatot, közösséget teremtsünk - foglalta össze az esemény céljait Molnár Ákos, a Soproni Borvidék Hegyközség elnöke. Az idelátogatók visszajelzése alapján mindenkinek elnyerte a tetszését a rendezvény, emiatt is reméljük, hogy hagyományt teremthetünk vele és minden évben megrendezhetjük advent idején - tette hozzá.

Egyed Balázs a Kovászüzem Kft. tulajdonosa is nyilatkozott lapunknak, aki elmondta, hogy nagyon jó ötletnek tartja ezt a közösségi összefogást, hiszen ez egy olyan alkalom, amikor a borászokkal együtt bemutatkozhatnak azok a termelők, akik Sopron környéken élnek és dolgoznak. A vásárra a szokásos karácsonyi süteményeik mellett (bejgli, flódni), olyan különlegességekkel is készültek, mint például a Zachár Chardonnay-val töltött croassant, amelyet csak itt kóstolhatnak meg a látogatók.

A rendezvény vasárnap is folytatódik, a Deák téri Vinodomban 18 óráig várják az érdeklődőket.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában