Advent 2023

2023.12.23. 07:37

Bíznak a csendes éjben a győri Petz-kórházban - A Lurkó Alapítvány az ünnepek idején sem feledkezik meg a kisbetegekről

Karácsonykor is fáradhatatlanul figyelnek a betegekre az egészségügyi dolgozók.

Ollári Gergely

A Lurkó Győri Kórház Gyermek Osztályért Alapítvány mindig szerető környezetben várja a gyermekeket a Petz Aladár Egyetemi Oktató Kórház ambulanciáján található játszóházába. Középen az alapítvány elnöke, Zajovicsné Vizer Bernadett. Fotó: Csapó Balázs

  • Minden évben vannak, akiknek otthonuktól távol kell tölteniük a szentestét. Vármegyénk kórházainak dolgozói ilyenkor sem feledkeznek meg a bent fekvő betegekről, igyekeznek megkönnyíteni ezt az időszakot, pótolni az otthon melegét.
  • A Lurkó Győri Kórház Gyermek Osztályért Alapítvány tagjai a Petz Aladár Egyetemi Oktató Kórház gyermekosztályán fekvő és a vizsgálatra várakozó gyermekekért dolgoznak. Az ambulancia játszószobájában találkoztunk Zajovicsné Vizer Bernadett-tel, a Lurkó alapítvány kuratóriumának elnökével.
  • Mint mondja: az ünnepek alatt sem feledkeznek meg a kicsikről, nap mint nap látogatják őket. – A legszebb ajándék az lenne, ha ilyenkor egyetlen gyermek sem lenne kórházban, mindenki otthon töltené a szentestét – kezdte a beszélgetést.

A Lurkó Győri Kórház Gyermek Osztályért Alapítvány mindig szerető környezetben várja a gyermekeket a Petz Aladár Egyetemi Oktató Kórház ambulanciáján található játszóházába. Középen az alapítvány elnöke, Zajovicsné Vizer Bernadett. Fotó: Csapó Balázs

Az ünnepek előtt számos meglepetés várta már a gyermekeket a győri kórházban. A város iskolái, különböző szervezetek, vállalkozások ajándékokkal, műsorokkal kedveskedtek a kicsiknek és szüleiknek. A Kölcsey-iskola diákjai játékokat hoztak, énekeltek. A Kossuth-iskola kozmetikustanulói csillámtetkóval lepték meg őket, míg egy helyi vállalkozás finom pizzát hozott a lurkóknak.

Egy kunszigeti összefogásnak köszönhetően játékok, plüssfigurák érkeztek az intézménybe. Emellett a Napsugár Művészeti Zeneiskola tanárai ünnepi koncertet adtak, az Öveges Kálmán Gyakorló Általános Iskola diákjai életképet adtak elő, a nagybácsai ovisok pedig ajándékokat gyűjtöttek a gyermekeknek.

– A napokban egy tizenöt évvel korábban a gyermek­osztályon kezelt egykori beteg keresett meg minket. Ő ma már felnőtt, és viszonozni szerette volna az akkoriban itt kapott szeretetet és törődést. Csodálatos bábjátékokkal, bábelő­adással kedveskedett a kórházban ápolt kicsiknek. Nemcsak karácsonykor, de az év minden hetében két alkalommal mi is meseterápiával segítjük a gyerekek gyógyulását – hangsúlyozta Zajovicsné Vizer Ber­nadett.

Hozzátette: – Játszóházunkban szerető környezetben fogadjuk a gyermekeket. Sokszor halljuk azt, hogy el sem szeretnének menni innen a gyerkőcök. Ahogy a karácsonyi dal szól, mi is csak azt szeretnénk, hogy csendes legyen az éj itt a kórházban az ünnepeken idején. Emellett pedig továbbra is várjuk az önkéntes segítőket, akik szabadidejüket áldozva tennének a kórházban ápolt kicsikért.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában