Árvíz

2023.12.31. 17:00

Az óév utolsó napján a dunai árhullám is búcsúzik

Jól vizsgáztak az elmúlt évtizedben történt dunai védvonalfejlesztések. A mostani árhullám idején Komáromnál például töredékére csökkent a védekezés kockázata és a vízügyes szakemberek számára gyakorlatilag csak a védművek ellenőrzését tette szükségessé az érkező víztömeg. Az árhullám tetőzése december 31-én várhatóan elhagyja az országot.

Kisalföld.hu

A karácsonyra érkezett dunai árhullám vasárnap reggel Mohácsnál 808 cm-es vízállással tetőzött.  

Az elkövetkező napokban a Duna hazai szakaszán jellemzően további apadás várható, említésre méltó vízszintemelkedésre csak a jövő hét közepétől, a több helyen számottevő mennyiségű csapadék következtében van kilátás.

Az újév első napjaiban a Duna hazai szakaszán mindenhol vissza lehet vonni a készültséget. Ahol még érvényben vannak az árvízvédelmi készültségek, ott a vízügyes kollégák nappali őrszolgálatban gondoskodnak a védművek megfigyeléséről, az árvízi mércék előírt gyakoriságú leolvasásáról és a keresztező műtárgyak kezeléséről - közölte az Országos Vízügyi Főigazgatóság.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában