Adomány

2023.12.27. 08:21

A bringás ajándékcsomagok is célba értek Győrben

A Hobbikerékpárosok Országos Klubja (HOK) győri egyesülete megalakulása óta fontosnak tartja a társadalmi szerepvállalást és a jótékonykodást. Jó példa volt erre a néhány hete lezajló Bringás Mikulás akciójuk. Ennek kapcsán győri nagycsaládosoknak rendeztek Mikulás ünnepet, és városszerte osztogattak apró ajándékokat a járókelőknek. A jótékonykodásnak azonban ezzel még korántsem volt vége.

Kisalföld.hu

- December elején hirdettük meg jótékonysági akciónkat, amelyben adományokat vártunk arra a célra, hogy a rászoruló családoknak kicsit megkönnyíthessük vagy akár megszépítsük a karácsonyt - mondta Tömböly Tamás, a HOK elnöke. – A jó ügyben mellénk állt a Győri Egyházmegyei Katolikus Karitász, akiktől huszonhat címet, elérhetőséget kaptuk. Így az ajándékcsomagok a legjobb helyre kerülhettek. Számos civil segítőnk akadt, támogatóink közül külön is szeretném kiemelni a Máthé Mátyást és családját, akik jelentős adománnyal álltak a nemes ügy mellé.

Egy kilencvenéves nagymama is csatlakozott

Ahogy mondani szokás, a jó példa ragadós. Egy kilencvenéves nagymama - aki már régóta nem kerékpározik -, amint tudomást szerzett a hobbikerékpárosok akciójáról, maga is csatlakozni kívánt az adakozókhoz. Az egyik nagycsalád karácsonyfájára fél kiló szaloncukrot küldött. Ékes bizonyítéka ez az összekapaszkodás, az emberbaráti szeretet fontosságának, mindannak, miről a karácsony valójában szól, vagy szólnia kellene.    

Volt zsákjukban minden jó

A vezető elmondta, hogy az ajándékcsomagokba olyan fontos élelmiszereket válogattak össze, mint méz, tea, teasütemény, citromlé, tésztafélék, szalámi, pudingpor, C-vitamin vagy narancs. Külön a gyerekekre gondolva került a dobozba csokoládé, torokcukorka, pudingpor vagy éppen málnaszörp.

-Ahová mentünk, mindenütt szívélyesen, nagy szeretettel fogadtak bennünket – folytatta a hobbikerékpárosok elnöke. – Szinte mindenhol elérzékenyülve, könnyes szemmel fogadták figyelmességünket. Csodálatos érzés, hogy a szükségben egy kis segítséget, könnyebbséget adhattunk. Ezt az érzést több kerékpáros társunk is megtapasztalhatta, akik az első hívó szóra nyeregbe pattantak, és segítettek házhoz szállítani az élelmiszereket. Nekik külön szeretném megköszönni hozzáállásukat, áldozatos munkájukat, hiszen a karácsonyi készülődés közepén, családjuktól elvéve az időt segítettek. Valamennyi téli akciónk kerékpáros közösségünk erejét, a jó ügyért való tenni akarását, érzékenységét is jól megmutatta. A jövőre nézve ez mindenképpen biztató jelenség.

Nem maradt ünnepi műsor nélkül a néni

Az egyik győri címre érkezve egy idős néni azzal a szomorú hírrel fogadta a kerékpáros jótevőt, hogy elromlott a televíziója. Mivel a hölgy egyedül él, a tévé volt az egyetlen társasága, és nagyon búsult, hogy az ünnepet csöndes lakásban kell eltöltenie. Hála a hobbikerékpáros összefogásnak, a segítő- és szervezőkészségének, csakhamar került egy használt, jó állapotú készülék, amelyet nemsokára a néni lakásán üzembe is helyeztek. Így az élelmiszer csomag mellé a karácsonyi tévéműsort is szállították a bringás angyalok.  

Hetvennyolcan örülhettek a csomagoknak

A győri hobbikerékpárosok összesen huszonhat címre szállították ki jótékonysági adományokból összeállított csomagjaikat. A Katolikus Karitász által megadott címeken egyedülálló idősek, nagycsaládok, beteg gyermeket nevelő szülők örülhettek a fontos élelmiszereknek. A győri bringások legutóbbi akciójukon összesen hetvennyolc felnőttet, gyermeket leptek meg, és tették könnyebbé, szebbé karácsonyukat.      

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában