Erről írtunk

2023.12.04. 07:57

20 éve emeltek vádat egy győri túszejtő ellen, akinek tette országos vihart kavart

10 éve - A gázfűtés veszélyes is lehet

Bakonypéterden történt szén-monoxid-mérgezés ismét rávilágított, hogy a gázfűtés veszélyes is lehet. Ahogy megírtuk, Jeneiék rendszeresen átnézették kéményeiket, minden fűtési szezon előtt ellenőriztették gázkazánjukat, mégis kevésen múlt, hogy túlélték a szerencsétlenséget. Szilágyi Miklós gázkészülékek műszaki-biztonsági felülvizsgálatával is foglalkozó győri szakember a Kisalföldnek kifejtette, hogy ennél az esetnél olyan állapot idézhette elő a bajt, amire sokan nem figyelnek, holott életveszélyes. Lényege: nem szabad azonos vagy egymással légtér-összeköttetésben lévő helyiségekben szilárd, illetve gáztüzelésű, nyílt égésterű fűtőberendezést egyidejűleg használni.

 

20 éve - Vádirat a túszejtő ellen

Hivatalos személy elleni emberölési kísérlettel, terrorcselekménnyel vádolják a győri túszejtőt, akinek tette országos vihart kavart. A központi ügyészségi nyomozóhivatal képviseli a vádat, amely szerint a harmincnyolc éves férfi túszul ejtett Győrött egy hölgyet, a kiérkező rendőröktől fegyvert követelt, s végül kis híján megölt egy ezredest. Ha a vád beigazolódik, életfogytig tartó szabadságvesztésre is számíthat a mosonmagyaróvári elkövető, aki máig sem adott számot világosan arról, pontosan milyen cél vezérelte a megdöbbentő terrorcselekmény elkövetésekor.

 

25 éve - Repülőgép roncsok emlékeztetnek a pilótamentésre

Ötvenhárom éve egy amerikai bombázóköteléket a Hanság fölött Messerschmittek támadtak meg. A légelhárító tűzben az egyiknégymotoros gép egyik motorja üzemképtelenné vált, a másikteljesítménye hirtelen csökkenni kezdett. A sérült gépmadárrövid „haldoklás” után Krisztinaberek térségében a bokros, hanyi részre zuhant. 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában