Fényt adnak a közösségnek

2023.11.25. 21:09

Rotary-bál az egészséges életmód népszerűsítésért Mosonmagyaróváron - Fotók

Több évnyi kihagyás után szervezett a Mosonmagyaróvári Rotary Klub bált a Part Rendezvényházban: a bevételt a Bicó melletti szabadtéri edző- és sportjátszótér napelemes megvilágítására ajánlják fel.

Mészely Réka

Fotó: Kerekes István

A Mosonmagyaróvári Rotary Klub bálba várta az érdeklődőket szombaton este a Part Rendezvényházba.

– A Rotary egy olyan világszervezet, amelynek célja a barátság ápolásán keresztül hasznosnak lenni mások számára. Jelmondatunk: önzetlen segítőkészség és cselekvő humanizmus – kezdte beszédét dr. Budaházy György, a mosonmagyaróvári rotarysok soros elnöke. Emlékeztetett: a világ 200 országában 42000 klubban 1,4 millió tag tevékenykedik. Hazánk 45 Rotary klubja mellett 11 Rotaract klub van, 1250 taggal.

– Városunkban 1993-ban rotary asztaltársaság, majd 1995-ben klub alakult. Főtevékenységünk iránya a rászoruló, beteg, sérült gyerekek és családok támogatása. 2003 óta kiemelten támogatjuk az autizmussal érintett gyerekeket és családjaikat, a nagycsaládosokat és a Családok Átmeneti Otthonát – részletezte az elnök aki a tervekre is kitért: egy tanösvény kialakítását tervezik, amely a szigetközi és a hansági állatvilágot mutatja be. Az idei adventi adománygyűjtést a Lions klubbal közösen rekreációs program szervezésére fordítják rászoruló és sérült gyerekek számára. Az egészségmegőrzés érdekében szeretnék a lakosság figyelmét ráirányítani az egészséges életmódra és testmozgásra. Ezért a bál bevételét a Bicó melletti szabadtéri edző- és sportjátszótér napelemes megvilágítására fordítják.

– A Rotary-klub nagyrabecsült szereplője a városnak, példát mutatnak tevékenységükkel – hangsúlyozta a bál fővédnökeként Nagy István agrárminiszter.

A bál védnöke, Árvay István mosonmagyaróvári polgármester a karitatív szervezetek szerepét emelte ki a város életében, és oklevelet adott át dr. Budaházy Györgynek.

A klub két új tagot vett fel köreibe ünnepélyesen, emléklapokkal köszönték meg a városvezetés és a kiemelkedő munkát végző tagok támogatását.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában