Közeledik a vadlúdsokadalom

2023.11.15. 14:57

November utolsó szombatján várják a tatai Öreg-tó partjára a természetkedvelőket

A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület Komárom-Esztergom Vármegyei Csoportja, a Duna–Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság és a Száz Völgy Természetvédelmi Egyesület szervezésében idén november 25-én rendezik a Tatai Vadlúd Sokadalmat az Öreg-tó partján, az Építők parki madármegfigyelő torony környezetében.

Kisalföld.hu

A rendezvény védnöke Michl József, Tata polgármestere, az idei díszvendég pedig a Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság, a 30 éves Hortobágy Természetvédelmi Egyesület és az Ócsai Tájház lesz. Az esemény és annak valamennyi programja ingyenes, a részletes program a sokadalom weboldalán és a tata.hu oldalon is megtalálható. 

A helyszínt és a történéseket már webkamerán keresztül is figyelemmel kísérhetik az érdeklődők. Az Öreg-tó medrébe ugyanis webkamerarendszert helyeztek ki, melyen keresztül 0–24 órában élvezhető az vadludak és a többi vízimadár látványa. A tó közepén lévő csónakban elhelyezett kamerát napelem működteti. Az élő adás a vadludsokadalom.hu honlapon található. Egyébként idén ez már a hetedik alkalom, hogy webkamerán keresztül követhetjük nyomon az Öreg-tó vízi élővilágát. De természetesen a vadludak látványa élőben az igazi, amit november 25-én, a 23. Tatai Vadlúd Sokadalmon szakemberek vezetésével együtt is megcsodálhatunk. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában