Magyar Falu

2023.11.29. 11:56

Megújul a farádi iskola

Megkezdődött a farádi iskola épületének felújítása. A helyi önkormányzat és a soproni tankerület együttműködésében, pályázati támogatással valósul meg a beruházás.

Cs. Kovács Attila

Az iskolára ráfért a felújítás – mutatta meg Szalai Zoltán polgármester. Fotó: Cs. Kovács Attila

A Magyar Falu Program keretében újítják fel Farádon az általános iskola épületét. Ráfér a rekonstrukció, hiszen az elmúlt évtizedekben különösebb beavatkozás nem történt a tanodában. A helyi önkormányzat és a Soproni Tankerületi Központ együttműködésével valósul meg a beruházás, melyet a tankerület koordinál. Egy rábaközi vállalkozás kapta meg a kivitelezést. 

– Százmillió forintot nyertünk a fejlesztésre, ami soknak hangzik, de lesz helye a pénznek – mondta a Kisalföldnek Szalai Zoltán, Farád polgármestere. – A tornateremben már elvégezték a hőszigetelést és az ablakok cseréjét. Ezzel egy világos, kellemes hangulatú termet kaptunk a régi szürke helyett. A napokban ott tartottuk már a nyugdíjasokat köszöntő rendezvényünket és időseink is elégedettek voltak a változással. A két tanteremnek helyet adó épületen ugyancsak a szigetelés, illetve a tetőcsere valósul meg, ahogy a nagy iskolaépület kastélyrészén is a tető cseréje és a szigetelés kerül sorra. A lapostetős részen ugyancsak szigetelnek a szakemberek. Az építkezés a tanítást nem zavarja. Amíg a két tantermes épületen dolgoztak, addig a gyerekek és tanáraik a közösségi házba költöztek át. 

Szalai Zoltán a falu további fejlesztései közül kiemelte a kultúrház felújítását és elkészült a bölcsőde bővítése is. Az egy csoportszobás intézményt egy újabbal toldották meg, így összesen már tizennégy kisgyerek felügyeletét láthatják el a bölcsiben. Fontos beruházása volt az önkormányzatnak a falu főutcájának, illetve a Jobaházára vezető útnak a felújítása. Mindkét kivitelezést pályázati támogatásból finanszírozta a község. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában