Közmeghallgatás

2023.11.14. 13:11

Meghallgatták a csornaiakat: az utak és a vízgondok érintik leginkább a városban élőket

A várost érintő gondokról volt szó kedden a csornai képviselő-testület közmeghallgatásán. A jelenlévők elsősorban az utak felújításával, illetve a csapadékvíz elvezetésével kapcsolatban tettek fel kérdéseket.

Cs. Kovács Attila

Fotó: Cs. Kovács Attila

Közmeghallgatást tartott a csornai önkormányzat képviselő-testülete tegnap délelőtt a Városházán. Az érdeklődőknek -négyen voltak- dr. Bónáné dr. Németh Katalin polgármester adott tájékoztatást a város ügyeiről. Beszélt a már befejezett és folyamatban lévő fejlesztésekről, illetve vázolta a jövőre vonatkozó terveket is. Kiemelte többek között a termálfejlesztést, a Richards-terület hasznosítását, a Vilmos parki tó tereprendezését, az Őrangyal temető ravatalozójának felújítását. Bejelentette azt is, hogy Csornán az idei téli szezonban is lesz jégpálya, ezúttal a leendő sportcsarnok helyén.

A polgármester a település gazdasági helyzetéről kifejtette, hogy az elmúlt időszakban az átélt válság ellenére számos önerős beruházást valósítottak meg és még lesznek is ilyenek. Mint mondta, az önkormányzat biztonsággal, megfelelő tartalékkal készítheti el a város következő költségvetését.

A polgármesteri beszámoló után a helyiek kaptak szót. A felszólalók több témában is ismételték egymást: többen is érintették például az utak állapotát, a csapadékvíz elvezetésének gondjait. Vados Ferenc egy évek óta visszatérő problémáját vetette fel: a Táncsics utcai szervizút mielőbbi felújítását sürgette. Beszélt a temetőkről is, melyek szerinte nem kapják meg azt az odafigyelést, amit az ilyen helyek megérdemelnének. Éliás Zsuzsanna lakókörnyezetének, a Park utca és környékének gondjait sorolta fel. A lakótelepen átvezető út állapotát, a vízelvezetés kérdését, a járda és parkolók hiányát, a területet "egérútként" használó autósok okozta balesetveszélyt.

Molnár József a Tátra utca egy, a közelmúltbeli felújításból kimaradt szakaszára kérdezett rá, a Csornai Sportegyesület önkormányzati támogatását firtatta, illetve az ipari parkot találta "túl üresnek". Kalocsa László a Szeder utca és a 85-ös főút kereszteződésébe egy körforgalom építését javasolta, illetve a családi házak előtti területek "elbirtoklására" hívta a figyelmet. 

A városvezetők válaszukban a konkrét felvetésekkel kapcsolatban intézkedést ígértek. Az általános és visszatérő témákra is reagáltak és úgy fogalmaztak, lépésről lépésre minden problémát igyekeznek megoldani és ezekhez a forrásokat megtalálni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában