A nap mentése

2023.11.23. 13:15

Frissített hír - Vízbe gurult egy autó az Iparcsatornánál, a győri búvárok segítettek a mentésnél + videón a kiemelés pillanatai

Információink szerint belecsúszott az Iparcsatornába csütörtök reggel az állatkertnél lévő parkolóból egy kocsi.

Kisalföld.hu

Fotó: Győri Búvár S.E.

  • Belecsúszott az Iparcsatornába csütörtök reggel az állatkertnél lévő parkolóból. Az esethez a Győri Búvár SE két tagja, ifjabb Pannonhalmi Miklós és Langer Péter ment ki.
  • Pannonhalmi Miklós lapunknak elmondta, hogy egy üresben hagyott Skoda Feliciát kellett menteni, amelynek elfelejtették behúzni a kézifékjét, és belecsúszott a tízbe.
  • Szerencse a bajba, hogy senki sem sérült meg, a két búvár pedig a feje tetején landolt járművet egy drótkötél segítségével ki tudtak húzni a partra, ahol a tűzoltók négy kerekére állították, és talán csak a jobb hátsó ajtó sérült meg.

Talán menthető a Skoda

Társa, Langer Péter még hozzátette, hogy a folyó ott négy és fél méter mély, több mint 30 centiméteres iszappal. Ezúttal a tulajdonos viszonylag olcsón megúszhatja a figyelmetlenséget, ugyanis egy régebbi, kevesebb elektronikával ellátott autóról van szó, amely egy kiadós száradás után akár használhatóvá válik. Egyben felhívta a figyelmet, hogy a szóba forgó részen a parkoló kicsit lejt, ebből már máskor is volt gond, például három éve szintén ki kellett húzniuk arról a folyószakaszról egy belecsúszott autót.

Korábban

A tűzoltóknak segítettek a győri búvárok, egy vízbe gurult autó mentésénél. A Facebookon közzétett poszt szerint keresés, felderítés és autó megkötése volt a feladatuk. 

Az esethez a Győri Búvár SE két tagja, ifjabb Pannonhalmi Miklós és Langer Péter ment ki. Pannonhalmi Miklós lapunknak elmondta, hogy egy üresben hagyott Skoda Feliciát kellett menteni, amelynek elfelejtették behúzni a kézifékjét, és belecsúszott a tízbe. Szerencse a bajban, hogy senki sem sérült meg, a két búvár pedig a feje tetején landolt járművet egy drótkötél segítségével ki tudtak húzni a partra, ahol a tűzoltók négy kerekére állították, és talán csak a jobb hátsó ajtó sérült meg.

Videót is készült a kiemelés pillanatairól:

 

Fotó: Győri Búvár S.E.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában