Fejlesztések

2023.11.03. 14:02

Felkészültek az esős időszakra Veszkényben

A közelmúltban elkészült Veszkény község csapadékvíz-elvezető rendszerének fejlesztése, amelyre a községnek pályázati forrásból volt lehetősége. A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében közel 175 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatást nyert a település önkormányzata.

Vámos Annamária

A kapott összegnek köszönhetően a „Veszkény község csapadékvíz-elvezetése” című projekt megvalósítása sikerrel zárult, a kivitelezési munkálatok befejeződtek és a tervek szerint a kiépítés teljes mértékben megvalósult. A fejlesztés lehetővé teszi a vízkárok megelőzését, a belterületek belvíz-veszélyeztetettségének csökkentését. 

A település fő célkitűzése volt, hogy megoldást találjon a problémára. 

Fontos volt, hogy a csapadékvíz-lefolyás és a belvizes folyamatok által veszélyeztetett utcákban megfelelő vízelvezetés legyen, amely hosszú távú megoldást jelent az értékek megóvására és a lakosság életminőségének javítására. 

A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósult meg 175 millió forint európai uniós támogatással.A fejlesztésre azért volt szükség, mert korábban az utcákban található nyílt árkokba és zárt csapadékvíz-elvezetőkbe, valamint természetes befogadóba folyt a csapadékvíz, azonban a rendszer állapota az idők folyamán jelentősen leromlott és a település mélyebben fekvő részein okozott problémát. A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósult meg. 
 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában