Találkozó

2023.11.22. 20:38

Civil kerekasztal vállalkozásokkal Mosonmagyaróváron és Lipóton

Hogyan kérhetnek eredményesen támogatást a civil szervezetek a vállalkozásoktól? Mire adnak szívesen adományt a cégek? Hogyan tudnak sikeresen gyűjteni az egyesületek? Ilyen kérdésekre kaphattak választ a Mosonmagyaróváron és Lipóton szervezett civil kerekasztal résztvevői.

Kisalföld.hu

Civil kerekasztal a forprofit szférával címmel indított programsorozatot a Kisalföldi Vállalkozásfejlesztési Alapítvány. Elsőként Mosonmagyaróváron a Civil Házban gyűltek össze az érdeklődők. Tóth Szilvia HR-szakember, business coach moderálásában Kuti Sándor, az Újjáéledés Alapítvány elnöke, Muráncsik László, a Theatrum Ad Flexum Színházi Egyesület elnöke és Segesvári Zsolt, az Ipartelepi Lakosok Egyesülete elnöke mutatta be a civil szervezetek tevékenységét. A vállalkozói szféra képviselői, Tóth Hajnalka, a Motherson Hungary HR-igazgatója, Kéri Éva, a PG Hungary Kft. ügyvezetője és Tuba Szabolcs, a Rózsa Bútor Kft. ügyvezető-tulajdonosa a cégek adományozói szokásaikról számoltak be. A vállalkozások élen járnak a társadalmi felelősségvállalás terén, és ezt munkatársaik körében is népszerűsítik, például az önkéntesség erősítésével. A cégek képviselői arra is kitértek, milyen területeket támogatnak, hogyan érdemes hozzájuk segítségért fordulni, mit várnak el az adománykérőtől.

A Lipóti Pékség látogatóközpontjában, szintén Tóth Szilvia moderálásában, ugyancsak az adománygyűjtési technikáikat mutatták be a meghívott civil szervezetek. Ratkay Katalin, a Moson Megyei Nők Egyesülete elnöke, Mészely Réka, a Példa Egyesület a Szigetközi Gyermekekért elnöke és Winkler Péter, a MITE Mosonmagyaróvári Ifjúsági Tornaegyesület elnöke a szervezetek működésének anyagi hátterébe engedett betekintést.

A vállalkozások részéről dr. Tóth Zoltán, a Lipóti Pékség ügyvezetője, Nemes Kinga, a Funkció Kft. képviselője és Balogh László, a Greiner Bio-One ügyvezetője kifejtette: számos kérés érkezik hozzájuk is támogatásra, a döntésnél sokszor számít a tulajdonosok érdeklődési köre vagy a cégfilozófia, fontos, hogy az adomány kérő érdekeltté tegye a potenciális szponzort.

A mosonmagyaróvári találkozón megfogalmazódott egy önkéntes adatbázis létrehozása, mely a vállalkozások és a civil szervezetek számára is hasznos lehet.

Többen is hangsúlyozták: a téma csak vitaindító, érdemes a továbbiakban is foglalkozni vele, de már most is segített, hogy a két oldalon álló felek egymásra találjanak.

Hasonló rendezvény legközelebb Győrben lesz november 29-én 16 órakor az ETO Parkban található Lipóti Pékségben.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában